Actualizado:
17 marzo 2018
19:05

2017 serà l’any Joan Valls

Amb motiu del centenari del naixement del prolífic autor alcoià
Cultura | 16-07-2016 | facebook yahoo twitter

S’ha celebrat una reunió en el Centre Cultural Mario Silvestre amb el propòsit de treballar en la commemoració del centenari del naixement de l’autor alcoià Joan Valls i Jordà. Representants culturals i polítics van aportar diferents activitats i van acordar crear un consell reduït per a gestionar totes les propostes.

Unes 30 persones en representació de diversos col·lectius culturals de la ciutat d’Alcoi van participar en aquesta reunió oberta i participativa i en la qual es van exposar els compromisos que les entitats volen dur a terme per a celebrar aquesta commemoració. A més, des de l’àrea de cultura es va exposar la necessitat de declarar institucionalment el 2017 com l’any Joan Valls en el pròxim plenari. Tots els grups polítics de la corporació tenen ja a la seua disposició l’escrit-ponència per a la proposta de la declaració.

Raül Llopis, regidor de Cultura, ha afirmat que des de l’Ajuntament estan a favor que l’any de Joan Valls servira per a donar a conéixer un autor desconegut per a molts, ja que la seua obra es troba fora de circuits normals de difusió. A més, Llopis defensa que Valls és un poeta valencià únic que mereix ser difós, benvolgut i llegit. També afirma: L’any 2017 és el de l’oportunitat, de la mà dels seus familiars i de les entitats culturals, “de posar a Joan Valls i Jordà en el lloc cultural que correspon. No la deixarem escapar”.

Joan Valls era també un alcoià vinculat a les arts en diferents vessants, entre elles la música. Va ser autor de sainets únics de la Nostra Festa i arxiver en l’Ajuntament d’Alcoi, entre altres professions. La seua obra és considerada una de les més prolífiques de la literatura catalana. L’arxiu de l’escriptor alcoià està custodiat pel director de l’Arxiu Municipal d’Alcoi.

El nostre ciutat