Actualizado:
19 octubre 2017
20:10

TEXTOS MULTIDIFUSIÓN

Artículos remitidos por particulares y entidades a todos los medios de comunicación

Inicios de curso ENRIQUE PEIDRO. Responsable de comunicación de Cs Alcoy

25-09-2017 Para alegría de familias y (aunque algunos no lo crean) profesores, y pesadumbre de algunos alumnos, hace ya un par de semanas que empezó el curso escolar. Y como afirmó en su momento el concejal de educación, en nuestra ciudad lo hizo con total normalidad. Normalidad. Si hiciésemos una encuesta a los docentes preguntando qué esperan para el presente curso, estoy convencido de que muchos de ellos dirían, precisamente, que el año transcurra con normalidad. Porque llevamos ya un tiempo en el que no (...)

Multes per a tots?. MÀRIUS IVORRA. Regidor i Portaveu de Compromís Alcoi

25-09-2017 [(

Les últimes setmanes hem vist un seguit de noticies totes amb el mateix fil conductor, les multes o les possibles sancions a alcoians. Podrem discutir si són amb ànim recaptatori o no; s’ha parlat de la idoneïtat per la reducció de la velocitat i han eixit veus a favor i en contra; de destinar els diners a qüestions socials; altres que els conductors es posaran nerviosos i fins i tot s’ha parlat de perseguir als que van fer abocaments d’enderrocs a Serelles fins esbrinar qui ha estat, ja tenim al CSI per Alcoi.

La veritat és que hi ha gent incívica i que genera problemes a la resta, de seguit puc comprovar als documents que ens deixa accedir el govern local, com hi han moltes multes de circulació, per problemes d’estacionament a la zona blava i fins i tot a particulars i sobre tot a empreses per deixar restes fora dels contenidors. Les multes per deixar restes fora dels contenidors estan estipulades com a greus, però la majoria de vegades les empreses alegen que els contenidors estaven plens i no podien deixar-ho dintre, la veritat es que és un fet que tots podem comprovar assíduament i les multes passen a ser lleus, 150€ per a l’infractor.

Però la veritable qüestió és, realment es sanciona a tots per igual? L’altre dia a la inauguració d’un comerç al Centre, parlant amb un amic em va comentar que per primera vegada a la història la gent que complia les normes i estava dins del sistema era la perseguida i els que restaven al marge de les normes eren majoritàriament els beneficiats. Açò em va fer pensar i recordar converses d’aquest estiu amb amics i veïns.

El regidor de Medi Ambient vol perseguir i multar als dels enderrocs de Serelles, el regidor de Seguretat vol multar a tots els que superen els 20Km/hora, el regidor de .... vol multar per .....; sempre dirigits a la gent que paguem impostos i som fàcils de localitzar.

Però hi ha «alguns» que llancen i generen abocadors de brossa, mobles i tot tipus d’escombraries que no són perseguits ni multats, davant la mirada passiva del govern local i dels responsables de sanitat.

No oblidem que tot açò genera problemes de salubritat pública, a més a més de fer créixer el problema de les rates. Perdó!!!, la quantitat de rates la tenim a nivell normal o més baix que la resta de poblacions dels voltants, segons ens va indicar el regidor de Medi Ambient.

A més a més, cal tenir en compte les possibles afeccions per contaminació al riu Molinar, a banda de «millorar» considerablement la panoràmica del casc antic per als turistes.

Però per desgràcia no és l’únic punt calent que trobem a la ciutat, una miqueta més amunt podem trobar un altre abocador incontrolat o millor dit «controlat i permès»

O les «rostides» al mig del carrer que hem pogut veure este estiu o la piscina al mig del carrer Sant Francesc d’altres anys. Després volem que els hostelers paguen per ocupació pública de les tauletes o demanem assegurances a les associacions de veïns per fer festa al carrer.

En democràcia tots som iguals i estem sotmesos a la llei, però a Alcoi uns més que altres.

|couper{200]

Aigua va!!!!. MÀRIUS IVORRA. Regidor i Portaveu de Compromís Alcoi

01-09-2017 [(

No, no estic referint-me al ruixat d’aquest matí per la quantitat de litres caiguts, que han sigut pocs per a les necessitats de remeiar la pertinaç sequera de les nostres terres.

Possiblement els alcoians ja no recordem, majoritàriament, aquesta frase. Una frase que va deixar d’escoltar-se a Alcoi abans que a la resta del País Valencià i possiblement abans que en altres ciutats i capitals de tot l’estat espanyol...

Segons ens explica l’historiador alcoià Àngel Beneito a la seua tesi doctoral «Condicions de vida i salut a Alcoi durant el procés d’industrialització» (UPV 2003) la situació de salubritat era molt penosa i provocava l’aparició de moltes malalties infeccioses per la falta de canalització d’aigua potable a les cases i sobretot per l’absència de clavegueram.

I és en èpoques passades, quan encara no hi havia a les cases sistemes de clavegueram, era costum llançar per les balconades i finestres que donaven al carrer les aigües brutes, orins i altres. Per advertir als transeünts del perill, es donava uns segons abans el crit de "aigua va!". En escoltar-ho, la gent s’apressava a buscar un lloc segur per aixoplugar-se del brut aiguat.

Doncs bé, com he dit abans Alcoi fou capdavantera en l’eliminació d’aquesta pràctica fa vora 200 anys i ara, sobtadament, ha estat pionera, aquest estiu, en fer-la aparèixer novament pels nostres carrers . Resulta que ara, i sense anunciar-ho alguns veïns del carrer Sant Joan, han recuperat l’antiga pràctica de llençar les aigües fecals de l’orinal de la nit al carrer. I ni tan sols avisen dient «Aigua va!», inaudit.

El carrer Sant Joan convertit en una artèria principal de trànsit per aplegar al centre de la nostra ciutat donada la situació d’obres al Pont de Sant Jordi, és un exemple del que podíem trobar a l’Alcoi de fa 200 anys, veïns reballant per la balconada i finestra les aigües brutes d’orins i altres amb total impunitat.

És difícil d’explicar a eixe turista que ve a veure el nostre patrimoni i la ruta modernista que la caiguda d’aigües brutes no és una escenificació de com vivíem els alcoians de l’època ...

O difícil d’entendre per eixe alcoià que passa amb el seu cotxe, menys mal que té la finestra tancada, i que ha de portar ràpidament a netejar-lo.

Més difícil d’entendre encara és per als serveis de neteja viària que dia rere dia han de netejar el carrer.

Pense que una actuació contundent per part del departament de Sanitat de l’Ajuntament és necessària i urgent per a resoldre aquest tipus de situacions que es donen a la nostra ciutat.

|couper{200]

Una legislatura más. VICENTE MASIÁ GARCÍA. Responsable de relaciones con asociaciones de Cs Alcoy.

11-08-2017 Un año más, van dos y medio desde el inicio de la legislatura y, si de algo se puede vanagloriar el partido que nos gobierna, es que está dejando morir Alcoy de inanición. Está ganando por goleada (...)

A mesa puesta. MARCOS MARTÍNEZ COLOMA. Coordinador de Ciudadanos (C’s) Alcoy

20-07-2017 Ciudadanos (C’s) Alcoy viene preocupándose de dinamizar y recuperar la Zona Centro desde el minuto uno de legislatura, incluso con un proyecto elaborado sobre la calle San Francisco y adyacentes, (...)

Educación sin atajos. JORGE SEDANO. Portavoz Ciudadanos en el Ayuntamiento de Alcoy

07-07-2017 Es insultante escuchar con frecuencia la terminología “gasto en educación” cuando se habla de los Presupuestos del Estado. Y es que el subconsciente traiciona a muchos político-burócratas al (...)

Hoy somos más capital que ayer y, espero, menos que mañana. JORGE SEDANO. Portavoz de Ciudadanos en el Ayuntamiento de Alcoy

30-06-2017 Una buena noticia para Alcoy. Muy buena noticia diría yo: La Guardia Civil ubicará nuevamente su Capitanía en Alcoy. Yo realicé miles de kilómetros en mi etapa de Alcalde a Madrid. Fueron decenas de (...)
El nostre ciutat