Actualizado:
16 enero 2018
12:07

TEXTOS MULTIDIFUSIÓN

Artículos remitidos por particulares y entidades a todos los medios de comunicación

Guia de bones pràctiques. CRISTIAN SANTIAGO. Regidor Guanyar Alcoi

29-12-2017 Al darrer plenari el Partit Socialista d’Alcoi va tornar a perdre una oportunitat de dur endavant una bona proposta: redactar una mena de guia de bones pràctiques dels canals de comunicació oficials, twitter, facebook i web de l’Ajuntament sobretot. I la resposta del Govern de Toni Francés va ser decebedora, aportant un informe jurídic minuts abans de la votació que assenyalava el poder de l’Alcalde per a vetar la decisió plenària si s’aprovava la proposta. I així ho va fer. Una cacicada més de Toni (...)

Una de Benny Hill. NAIARA DAVÓ. Regidora Guanyar Alcoi

29-12-2017 [(

Imagine la melodia de Benny Hill, aquella tan animada que acompanyava situacions ridícules d’embolics i quefers del personatge. Doncs ara imagine’s vora les 20 h dins del seu vehicle, eixint del descampat dels antics jutjats destí a El Camí. Normalment agafaria el Pont de Paco Aura camí al Viaducte i la Plaça d’Espanya. Error. Oblide’s d’eixa idea; el Pont del Viaducte està tallat en aquest sentit. Prove doncs per La Vaguada, Entença i el Pont de Sant Jordi. Després de suportar l’intens trànsit del carrer Entença (eixe carrer que el PSOE va posar de portada per a la campanya del 2015 i que ara utilitzarà per a la del 2019) gire cap al carrer Góngora (per fi sense el ressalt). Ara sols hi ha un carril que permet continuar cap al Pont de Sant Jordi. I quin carril, la cua és monumental! Embús assegurat!

Decideix pegar la volta a La Rosaleda per buscar-ne l’alternativa. Ai, La Rosaleda, amb aquella sentència que obligava al Govern del PP a reposar la zona verda. Una herència que aquest Govern del PSOE mai veu el moment d’engegar- això sí, ja tenim la font en marxa. Ara es dirigeix vosté cap a Santa Rosa- del Pont de Fernando Reig oblidem-nos de moment (coses del rovell?)- així que ha pensat agafar el Camí de la Murtera cap als polígons. Doncs, tampoc. Accés tallat. Prove sort un altre dia, potser estiga obert. Vinga! cap a La Beniata. El Govern hauria d’haver fet l’enderroc de Ceres ja en 2015 pel perill que corria. Deixaren passar un any. I ara tenim una altra obra que s’eternitza. I una altra cua infernal!! Gire millor cap a l’esquerra, cap al centre Comercial per a pujar per Correus, i d’ací al Parterre i pel Gurugú a Sant Nicolau. De segur s’ha trobat vosté amb més d’un parell de contenidors trencats, desbordats, malbaratats...i deixalles i ADN caní.

No cal que ho diga, ja ho sap vosté, tenim una ciutat bruta i deixada, el refrany diu que de la mà de Déu, jo diria que de la mà del PSOE. Eixe PSOE que ha tingut l’oportunitat de recuperar el servei de Recollida de Brossa i Neteja Viària, amb el que ens haguérem estalviat vora un milió d’euros l’any. Però no es preocupen, perquè d’ací any i mig hi ha eleccions. Així que ara començaran a presses i correres les obres i projectes (Entença, La Rosaleda, el Bulevard, Rodes, les redones d’accés a la ciutat...), per poder anunciar-les a bombó i platet a la propera campanya electoral. Temps al temps.

|couper{200]

La matraca del tren Alcoi-Xàtiva. VICENTA JIMÉNEZ. Senadora per la província d’Alacant

26-12-2017 [(

Tots els anys la mateixa matraca, i ja van més de trenta. Any rere any, quan venen els debats de pressupostos a l’Estat o a la Generalitat Valenciana, tant el PP com el PSOE anuncien, a bombo i platet, les partides que els seus respectius partits i governs destinen per al ferrocarril Alcoi-Xàtiva.

A veure qui dels dos demostra tenir més sensibilitat en el tema i qui dels dos aposta més decididament per aquest transport tan necessari com històricament abandonat.

Ja és tot un clàssic escoltar al PP d’Alcoi dient el gran esforç que fa el govern del senyor “Eme punt Rajoy” i criticant el govern de la Generalitat per no incloure les seues atentes demandes per invertir al nostre tren.

També és un clàssic escoltar per l’altra banda al PSOE la deixadesa del govern de l’Estat del PP i el gran esforç i atenció del PSOE i de la Generalitat pel nostre tren.

Perpètues acusacions entre uns i altres amb l’afegit del joc de pilota teua-meua de qui té les competències en la matèria.

Clàssiques declaracions i perpètues acusacions dels dos partits que s’han alternat en el govern de Madrid i en Les Corts, i en qualsevol dels dos llocs on han tingut capacitat de decisió, s’han dedicat a passar-se mútuament la pilota i a no fer res. O serà que en més de trenta anys de bipartidisme no han tingut temps de dissenyar solucions per a comunicar i vertebrar les nostres comarques amb un model de transport públic de proximitat, sostenible i al servei del desenvolupament del nostre teixit productiu. Això serà, falta de temps...

Clàssiques declaracions i perpètues acusacions. Però la realitat és tossuda: l’aposta real , tant del PP com del PSOE, ha sigut per deixar morir el transport públic sostenible.

I als fets em remet.

Tots dos han apostat per les grans inversions a l’AVE en detriment de les necessàries inversions per a modernitzar i potenciar el ferrocarril de proximitat. Aquell que les esquilades butxaques de la majoria social necessita per a moure’s habitualment. El mateix que realment pot vertebrar les nostres comarques i aquell que pot afavorir i facilitar la vinguda a la nostra ciutat dels que els agrada gaudir del turisme de qualitat i ecològic.

Per donar una xifra, dels 30 milions que en 2009 el govern va anunciar que invertiria al nostre tren, l’única inversió que s’ha vist materialitzada, ha estat l’estiu passat, quan es van invertir 5,5 milions en millores i manteniment de les vies. Amb aquesta almoina, PPSOE pretenen llavar-se la cara l’un a l’altre. I tots contents. Com diem a Alcoi, “al pobret tot li fa”.

Durant més de trenta anys, any rere any, el mateix joc. I així netegen les seues consciències: ”mireu el que s’esforcem pel nostre tren”.

Però els ciutadans i ciutadanes de les nostres comarques ja n’estan farts de la cançoneta i ja no els alimenten molles.

Deixem-nos d’enganyifes i de jocs malabars. El nostre tren, la ciutadania en general i en especial aquells col·lectius que han mantingut durant aquest mes de trenta anys la flama encesa de la reivindicació per mantenir-lo i millorar-lo, no es mereixen aquest sainet.

El nostre Tren, la via ferroviària Alcoi-Xàtiva, necessita urgentment una inversió de debò que la modernitze totalment, que la faça competitiva, que acurte el temps al destí i que siga digna del segle XXI. I això no es fa amb molletes i a “pessiguets”.

Es fa invertint d’una vegada per totes els milions d’euros que calen per a fer-la socialment rendible i ecològicament sostenible. L’Estat és el que ha de complir amb les seues obligacions. És el que té les competències i és el que ha d’invertir en la xarxa ferroviària. Com també el govern valencià ha de prioritzar la defensa del seu transport de proximitat i posar totes les condicions favorables per aconseguir i fer efectiu aquest objectiu.

|couper{200]

Un alcalde que Alcoy no merece. IGNACIO PALMER GONZÁLEZ. Concejal del Partido Popular en el Ayuntamiento de Alcoy

22-12-2017 Nunca hubiera pensado que un Alcalde podría haber utilizado su posición en el pleno para atacarme por mi altura, y encima sin derecho a réplica. Desde las bancadas de la oposición estamos (...)

Las insuficientes ayudas del Gobierno de Alcoy a PYMES y Autónomos. JAUME BRONTONS. Equipo de Comunicación del CERCLE DE PODEM ALCOY.

18-12-2017 Un año más el proyecto “INMPULS 2017”echa a andar. La trayectoria de estos proyectos que, parecen ser el proyecto casi más serio que tiene el Ayuntamiento de Alcoy para un sector como el pequeño y (...)

¡Alcoy limpio ya! EDU TORMO. Concejal del PP en el Ayuntamiento de Alcoy

14-12-2017 Ya no hay excusas, el pasado martes quedo claro que la contratación del nuevo pliego de basuras será para la actual adjudicataria. Hay continuidad, porque así lo ha decidido el informe elaborado por (...)

Ràdio Cocentaina ¿y ahora? RAY MONTAVA. ex secretàri del consell d’administraciò i ex liquidador de Ràdio Cocentaina

24-11-2017 En primer lugar, hay que explicar la situación actual de esta mercantil. Ràdio Cocentaina no es un tentáculo de la administración pública local, es una mercantil separada de esta. Su relación con lo (...)
El nostre ciutat