Actualizado:
27 marzo 2017
18:19

TEXTOS MULTIDIFUSIÓN

Artículos remitidos por particulares y entidades a todos los medios de comunicación

Miqueros si, Chano y Magenta no… EDU TORMO. Concejal del PP en Alcoy

24-03-2017 Miqueros si, Chano y Magenta no…!, Y no me estoy refiriendo al resultado del campeonato de cotos de Mig Any. Es la cruda realidad de quienes intentan, día tras día, convertir Alcoy en un “cortijo andaluz” o más bien en un “Mas valencià”. Deben haber sentado muy mal nuestras denuncias sobre la manipulación que el jefe del Mas hace de la realidad. No encuentro otra explicación a las últimas declaraciones del concejal de fiestas. Y es que, entre otras lindezas el edil socialista dice: “Que para el PP la (...)

Bienvenido Alcoinnova. JORGE SEDANO. Portavoz del Grupo Municipal Ciudadanos de Alcoy

02-03-2017 [(

Sr. Alcalde bienvenido. Bienvenido al club de quienes siempre hemos creído y apostado por dar una salida urgente al proyecto más importante que ha tenido el Ayuntamiento de Alcoy encima de la mesa en muchas décadas. Una propuesta seria, que viene de la mano de un grupo empresarial serio, solvente, con solera y las ideas muy claras.

Alcoinnova sabe que siempre ha contado con el apoyo de P.P. y Ciudadanos, pero Alcoinnova necesita también, urgentemente, el apoyo del Gobierno y el liderazgo del Alcalde en primera persona.

Sr. Alcalde, estas son sus palabras en rueda de prensa ayer mismo: “El proyecto se ajusta a derecho y a la normativa legal y no podemos más que trabajar para que Alcoinnova cumpla con todas las exigencias medioambientales”. Perfecto Sr. Alcalde; intuyo un antes y un después. Pues ahora, a partir de ya, como Fuenteovejuna, todos a una. Esté usted seguro que ni Rafa Miró ni Jorge Sedano le vamos a fallar.

Aquí ya no hay medias tintas Sr. Alcalde. Alcoy por encima de todo. Le necesitamos delante de nosotros, liderando; controlando que se cumplan escrupulosamente y a rajatabla, todos los requisitos medioambientales del proyecto. Pero lo más importante, le necesitamos, Junto al Conseller Rafa Climent, agilizando los trámites para que este proyecto pasa a ser una realidad.

Sr. Alcalde, hoy no es momento de reproches. No lo voy a hacer. Hoy es momento de sumar y aunar esfuerzos. Es momento de poner los intereses de Alcoy por encima de cualquier visión partidista reduccionista. El futuro de Alcoy y la comarca pasa por Alcoinnova sí o sí. Yo sé que usted también lo sabe y, lo que es peor, en el fondo todos los grupos políticos del Ayuntamiento lo saben.

Desde aquí, pido también al portavoz de Compromís, Marius Ivorra, persona abierta al diálogo, y con sentido de Estado, como Rafa Miró, para que juntos, todos encontremos puntos de encuentro para aunar sensibilidades. Alcoy se lo merece. Los trabajadores se lo merecen, los empresarios lo merecen. El sentido común dicta que ha llegado el momento de aparcar el estéril enfrentamiento y hacer viable un gran proyecto. Ya toca.

Quiero dirigirme a Rafa Climent, ex-alcalde de Muro y actual Conseller de Compromís, persona que considero decisiva para ayudar a sacar adelante Alcoinnova. Rafa Climent, junto a Rafa Briet ex-alcalde de Cocentaina y actual diputado socialista en las Cortes Valencianas, son dos de las personas en las que más he confiado, confió y pienso seguir confiando desde que tengo uso de razón política. Desde aquí pido a mi compañera y diputada Rosa García, junto a Fernando Pastor, Rafa Briet , Rafa Climent y Julia Company pongan toda la carne en el asador. El proyecto es crucial para nuestras comarcas de interior tan sedientas de inversiones de esta índole.

Quiero seguir pensando y soñando que la política sí que es útil, y que los políticos, somos capaces de entendernos. Yo todavía lo creo. Quiero seguir creyendo que hay empresarios que apuestan por invertir en nuestra tierra, en nuestras comarcas. Y, Sobretodo, quiero seguir creyendo que hay esperanza y futuro para nuestros hijos aquí y ahora. En nuestra tierra

|couper{200]

Incapacitat o Complicitat? JORDI SANTONJA. Coordinador Local d’EUPV

01-03-2017 [(

Després de vint anys de poder absolut del PP a la Generalitat Valenciana, les persones de progrés esperàvem que la seua fi suposés, entre altres moltes coses, un canvi en les polítiques especulatives i d’agressió al nostre medi natural. Tots i totes confiàvem que s’aturarien aquells projectes encetats pel PP i que suposaven una clara continuïtat de les polítiques que afavorien els interessos econòmics d’uns pocs posant en perill els recursos naturals del conjunt de la població. A Alcoi estem enduent-se una decepció ben gran. No pretenc desqualificar tota la política feta per l’actual govern del PSOE-Compromís a la G.V., doncs en algunes qüestions sí s’ha notat un distanciament clar de les nefastes polítiques del PP al País Valencià. Vull referir-me en concret a la nefasta actitud que n’han tingut respecte de l’ATE a La Canal.

Durant la campanya electoral a les autonòmiques, Ximo Puig, ara President de la Generalitat, assegurava que el projecte d’Alcoinova a La Canal “ratllava la prevaricació” i es posicionava clarament en contra, apostant per facilitar una altra ubicació per al projecte empresarial. El nou Conseller d’Indústria, ex-alcalde de Muro i dirigent de Compromís, es reunia amb els representants de Salvem el Molinar, per tranquil·litzar-los i assegurar-los que compartien les mateixes inquietuds i que faria per aturar un projecte que, era evident, posava en perill l’aqüífer del Molinar. Des d’aleshores, sols hem assistit a un joc on uns i altres s’han passat la pilota, en acusacions mútues de no voler assumir responsabilitats.

A l’Ajuntament d’Alcoi, l’Alcalde Toni Francés del PSOE, ha mantingut sempre una actitud passiva a la manera “Rajoyana”, és a dir, deixar passar el temps fins que el tema caiga pel seu propi pes. Cap el costat que caiga no és problema seu. És l’estratègia de no mullar-se clarament per no posar-se en contra a ningú i flotar per damunt del be i del mal, delegant en altres instancies el que és obligació del màxim representant del seu poble: la defensa del seu territori i dels interessos col·lectius. Ara la sentència sobre la legalitat de l’ATE li ha donat ales per justificar l’ambigüetat del seu no fer o fer allò que realment sempre ha volgut.

Per la seua banda, PP i Cs han fet d’aquest projecte la seua bandera. Tal i com han fet en tots els projectes que han esdevingut la roïna més escandalosa per al poble d’Alcoi i que encara estem pagant (Serelles, Calderón, Rosaleda, Boulevard, Jutjats...). Són els mateixos que neguen l’evidència del canvi climàtic, els que defensen l’actual creixement econòmic insostenible, els que entrebanquen l’aposta per les energies alternatives renovables per afavorir els negocis de les elèctriques privatitzades. En definitiva, els que amb les seues polítiques ens duen a l’empobriment de les classes populars i cap a la desfeta del planeta.

Sols Guanyar Alcoi en la seua totalitat i Compromís d’Alcoi de la ma d’Anna Climent (una vegada superada l’etapa de Rafa Carbonell que també ha passat per la Conselleria de Rafa Climent, que és dirigent del Bloc i que quan era Vice-alcalde ací també va jugar a l’ambigüetat calculada), han defensat l’alternativa de buscar una altra ubicació al projecte per protegir el recurs més important que hem d’assegurar a les nostres generacions futures: l’aigua.

El problema és que el temps passa i dona la sensació que entre uns i altres, entre el PSOE que governa Alcoi i la Generalitat, i el Compromís que governa la Generalitat, el perill avança. Tots plegats han donat una clara mostra d’incapacitat de fer una política alternativa en una qüestió que és de vital importància per al futur d’Alcoi. Tot fa pensar que tal volta no és que siga incapacitat, sinó més bé complicitat amb les polítiques que avantposen el capital i la seua lògica depredadora a la prioritària necessitat de salvaguardar els recursos naturals que necessitem per a viure. L’argumentari que pretén amagar un projecte urbanístic amb la falsa promesa dels lloc de treball que aportarà, va quedar clarament al descobert quan la pròpia empresa anunciava que si calia eliminaria l’activitat industrial per tranquil·litzar a la població. L’objectiu no és la reubicació de l’actual activitat sinó tot el que s’envolta amb aquesta excusa: un projecte de recalificació del terreny per revaloritzar el sol i treure-li el màxim profit econòmic. S’obriria així un meló que sempre ha estat molt desitjat pels que veuen el nostre patrimoni natural com una font de negoci espoliador. Com diu la Plataforma Salvem El Molinar: “treball sí, aigua també”. Benvingut tot projecte que supose ocupació a una població que ha perdut la major part de la seua indústria tradicional provocant un índex d’atur que condemna a moltes famílies a la desesperació. Però benvinguts si són sostenibles i respectuosos amb el medi i s’ubiquen en un lloc que evite innecessàriament un risc als nostres recursos naturals. Benvingudes les noves tecnologies i els llocs de treball que es posen al servei del be comú i de la creació de llocs de treball des de criteris de sostenibilitat. Al segle XXI no podem continuar amb la lògica productiva que pot posar en perill una riquesa que amb el temps serà més valuosa que tots els diners del món junts: l’aigua.

|couper{200]

Donde dije digo, digo Diego.RAFAEL MONTAVA MOLINA. Portavoz del PP en el Ayuntamiento de Cocentaina

23-02-2017 Da la impresión que la única certeza que vale es el puro interés, escondiéndose detrás del populismo diciendo una cosa o la contraria según interese en cada momento. Esto supone un desafío para (...)

Los del Pacte del Botànic NO vinieron a salvar personas. LOLI ALBA MULLOR. Secretaria General del Partido Popular de Alcoy y Diputada Nacional en las Cortes Generales

16-02-2017 Que a fuerza de repetir una mentira, muchos acaben creyéndola, es un hecho. Y prueba de ello es que el Pacte del Botànic, a fuerza de repetir que venía a rescatar personas, consiguió que muchos les (...)

Es prioritario fomentar e invertir en turismo en Cocentaina. RAFAEL MONTAVA MOLINA. Portavoz del Grupo Municipal Popular en el Ayuntamiento de Cocentaina

02-02-2017 Que a estas alturas recordemos que, el turismo reporta a un país, una región o una población incontables beneficios económicos, no es nada nuevo. Con ello, ponemos en valor nuestra riqueza (...)

Qué es el ROM de Cocentaina. RAY MONTAVA. Miembro del PP de Cocentaina

16-01-2017 El ROM es el reglamento orgánico municipal que pretende ordenar la vida pública contestana y que se encuentra en fase de negociaciones para elaborar un borrador que pueda ser elevado a los partidos (...)
El nostre ciutat