Actualizado:
20 marzo 2018
20:01

TEXTOS MULTIDIFUSIÓN

Artículos remitidos por particulares y entidades a todos los medios de comunicación

Bienvenido al club. MARCOS MARTÍNEZ. Coordinador de Ciudadanos Alcoy

12-03-2018 ¡Qué cosas! Todos sabemos que el PP tiene sus ojos clavados en Ciudadanos, pero ¿hasta el punto de imitar nuestras propuestas? Esto es más novedoso. Algo de la nueva política estará calando en sus filas. El 24 de enero de 2017, Ciudadanos publicaba en nota de prensa su petición de pedir al Gobierno Municipal que estudiara la posibilidad de adecuar los terrenos situados entre La Torre de les Maçanes y Sor Elena Picurelli como zona de aparcamientos para los usuarios de la zona, la cual está poco (...)

En defensa d’EUPV, centre dels atacs del PSOE i Cs. SERGI RODRÍGUEZ. Consell Polític d’EUPV d’Alcoi

12-03-2018 [(

Lluny de mirar a l’esquerra, el PSOE s’estima més mirar cap a la dreta. Lluny de seguir l’exemple dels seus a Portugal, que amb el conjunt de l’esquerra executen un programa de govern que ja és un referent per a tot Europa, ací prefereixen acordar amb Ciudadanos. Una vergonya recent del PSOE, entre moltes altres, s’evidencia quan és capaç de pactar primer amb Ciudadanos un programa de govern neoliberal i després demanar el suport d’Unidos Podemos. És a dir, desestima acordar primer amb Unidos Podemos per intentar desbancar des de l’esquerra al PP del govern de l’Estat i, tot seguit, acusa la formació d’esquerres de ser culpable de la continuïtat del PP en el govern.

Doncs bé, una còpia exacta d’aquesta maquiavèl·lica manera d’actuar és la del PSOE d’Alcoi, que al principi de la legislatura assegurava que buscaria acords amb l’esquerra però en realitat pacta contínuament amb la dreta de Ciudadanos de Jordi Sedano. Un exemple concret, entre molts altres, ha estat l’elaboració d’un fals argumentari per acusar EUPV de la nefasta gestió del PSOE en la contracta de la brossa. És ridícul escoltar Jordi Sedano (abans PP, ara Cs) i Jordi Martínez (PSOE), com si es tractara d’un cor de gralles, repetir conjuntament i fins a l’avorriment que la culpa de tots els mals en aquesta gestió és d’EUPV. És cridaner escoltar el PSOE dir que el traje actual d’EUPV és Guanyar Alcoi, mentre que mai no han dit ni pruna que el del PP és Cs. Per al PSOE de Toni Francés, com per al PSOE de Pedro Sánchez, l’enemic que cal batre és la seua esquerra, mentre la seua aliada natural és la dreta disfressada de Cs.

La veritat és que els partits que han governat la ciutat des dels primers anys de la democràcia, alternant-se l’alcaldia (PSOE/PP), són els que han executat les polítiques de privatització dels serveis bàsics com l’aigua, el transport públic o la neteja viària; i quan una alternativa transformadora com EUPV es planteja treballar per la remunicipalització d’aquests serveis, tot el pes dels interessos creats i el clientelisme d’anys de conveniències mútues, recau sobre nosaltres. Tot un muntatge argumental contra EUPV per justificar la continuïtat de les privatitzacions i, sobretot, per amagar-ne l’objectiu últim: preparar les condicions favorables per a l’adjudicació de nou a la mateixa empresa que durant anys ha obtingut grans beneficis d’aquestes adjudicacions milionàries malgrat haver deixat la ciutat bruta.

Sempre que EUPV ha participat d’un govern amb el PSOE per afavorir la governabilitat de la ciutat, s’ha trobat amb la mateixa dificultat: les diferències insalvables entre un model de gestió que consolida la privatització dels serveis públics i un altre de remunicipalització d’aquests. Primerament fou la privatització del servei d’aigua, que suposà el trencament del govern del PSOE amb EUPV, i la posterior i coneguda traïció del PSOE per donar-li l’alcaldia d’Alcoi al PP per condemnar-nos a 11 anys de nefastes conseqüències. Després ha estat el tema de la brossa, que en la legislatura passada fou motiu d’enfrontament continu entre PSOE i EUPV pel mateix motiu. L’esforç de Jordi Tormo primer i de Paco Agulló després, fou boicotejat i paralitzat contínuament pel PSOE en majoria al govern. Una vegada aconseguit el compromís d’avançar en la gestió directa de la neteja viària i d’haver finalitzat una nova contracta per a la resta del tractament de residus, participada per tots els agents socials, les llargues i les excuses del PSOE foren constants fins a esperar la finalització de la legislatura i aconseguir desestimar-la quan governen en solitari.

Per això EUPV és un referent incòmode per als qui han fet de la gestió pública un intercanvi d’interessos particulars. Per aquest motiu elaboren un argumentari d’autojustificació; i d’això, se’n diu mala consciència. Podran repetir una mentida mil vegades i fer creure que és una veritat, però no poden amagar els fets reals: reprodueixen uns i altres les mateixes formes de fer i, finalment, defensen els mateixos interessos.

|couper{200]

8M18 Vaga feminista mundial, un èxit rotund. ANNA CLIMENT. Regidora Compromís Alcoi

08-03-2018 [(

Aquest any, més que mai, apuntar-se al feminisme és apuntar-se a cavall guanyador. La visibilització de la causa feminista està sent una conquesta inapel·lable que no tindrà volta de full, difícilment es podrà tornar enrere amb els èxit ja assolits. NordAmèrica i la seua potent indústria del cinema va engegar la campanya #meToo que va sacsar consciències i des de llavors el feminisme sembla imparable.

Les dones s’han empoderat i han dit prou, prou als abusos, prou a la precarietat, prou a la violència... però també prou a aquesta rutina patriarcal difuminada que ens dóna vetlladament drets però no ens eximeix de cap “deure” dels que tradicionalment s’atribueixen a les dones. Prou ja dels rols femenins en les cures (de criatures, de gent gran, de malalts), prou ja de les aspiracions professionals esquilmades per la maternitat, o per un esbiax entre els sous home/dona, prou ja de l’injust repartiment de les tasques domèstiques. Mentre tot açò passa, mentre les dones de mig món han posat el seu davantal per capa per a volar i sentir que són lliures en les seues aspiracions, el PP ens recorda que no podem queixar-nos, que les dones estan molt millor que estaven, que la vaga de dones hauria de ser a la japonesa (és a dir, treballar més encara), que és una vaga de les elits feministes i no de les dones reals (açò darrer dit pel PP alcoià)... com pot estar el PP tan allunyat de la societat i de les pulsions del carrer?

Darrerament el PP tot el que toca li esclata en les mans, només ens faltava sentir que els pensionistes massa tenen en patrimoni i massa es queixen si va i les pensions els han pujat un 0’25%. Però... el PP no entén res, no apuntar-se al cavall guanyador, no apuntar-se enguany que els masclistes estan amagats sota les pedres perquè veuen com la població comença a entendre que el feminisme és cosa de tots, i que és un moviment irrefrenable, és francament tindre poca visió estratègica.

Potser les urnes els castiguen, ja seria hora, perquè els col·lectius directament afectats per les polítiques del PP fóra bo que reaccionaren i decidiren que l’empoderament no és només un dia, el de la manifestació, el de la vaga, el de la reivindicació. Lluitar per una societat més justa i més igualitària és una tasca diària de tots i totes. En Compromís ho tenim clar i fem vaga. Clar que sí.

|couper{200]

Una vaga de dones normals i reals. VICKY LLÀCER. Regidora Guanyar Alcoi

08-03-2018 La bel·ligerància que està tenint el PP contra la vaga feminista del 8M apuntala la idea que aquest partit veu el moviment feminista com una amenaça pel seu statu quo. El que resulta més trist és que (...)

No és una moda, és una realitat social que es fa necessari abordar. MANUELA PASCUAL. Secretaria Comarques Centrals CCOO

02-03-2018 En aquest període de crisi, si alguna cosa ha quedat palesa ha sigut, l’increment de la pobresa, la desvertebració de la societat, perduda de drets, i increment de la desigualtat, desigualtat que (...)

El Círculo, les prohibicions i la mà d’obra. MÀRIUS IVORRA. Portaveu de Compromís a l’Ajuntament d’Alcoi

21-02-2018 Fem un exercici de imaginació i ens traslladem al 1868, Alcoi és una ciutat fabril en la que els xicotets tallers tèxtils i paperers han adaptat la seua producció, han millorat amb l’última (...)

Como lagartos al sol. JORGE SEDANO. Portavoz de Ciudadanos Ayuntamiento de Alcoy

06-02-2018 Desde Ciudadanos hemos escuchado, con preocupación, que el Pleno de la Mancomunidad ha introducido cambios en la propuesta inicial para crear un polígono industrial mancomunado, ya que para (...)
El nostre ciutat