Actualizado:
16 agosto 2017
18:06
Pau Sellés Flores

La

28-07-2017 Me propongo algo con este texto. No opinar. Lo convertiré por tanto en un artículo (a secas, sin opinión). De ahí que me haya decidido por ese título. “La”, articulo determinado de nuestra gramática. Alguien lo podrá entender como un velado homenaje a la mujer, ya que se trata de un artículo femenino. O como una estrategia discursiva fundamentada en la criptografía, es decir, una suerte de escritura posmoderna aplicada a la prensa comarcal. Yo soy más partidario de completar ese titular con la (...)
Vicky Llàcer

Propaganda partidista

21-07-2017 Q uan parlem i denunciem que el Govern del PSOE utilitza mecanismes públics amb fins partidistes, moltes vegades se’ns respon que “això s’ha fet sempre”. Pues molt bé, el PP sembla que ha estat contínuament finançant-se amb diners negres des de la seua fundació i “com s’ha fet sempre”, el deixarem fer. No podem excusar-se en l’argument pueril de què això s’ha fet sempre, perquè a la política estem per progressar i millorar, i no podem heretar els vells vicis com a bons. Que s’utilitzen les xarxes, web i, en general, tots els instruments comunicatius de l’Ajuntament de forma partidista, és poc ètic, s’haja fet sempre o des d’ahir, perquè amb els diners de tots ajudem (...)
Jordi Peidro

Perdurar, però... i el camí?

20-07-2017 Els essers humans tenim l’anhel de la immortalitat. Be siga de forma física per seguir engiponant in secula seculorum tot allò que desenvolupem a les nostres vides, be de manera figurada per romandre còmodament a la memòria eterna de l’humanitat. Hi ha qui pensa, fins i tot, que és possible fer una impossible barreja d’ambdues opcions. Aquestos assumptes fan que ens comportem de manera absolutament absurda, a la recerca d’eixa màgica formula que permeta aconseguir el desitjat objectiu. Banquers, advocats, assessors fiscals, registradors de la propietat... es poden catalogar entre els primers, tal volta perquè les disciplines a les que dediquen el seu temps (...)
Gabriel Pascual

Per Sant Joan …. ¿Obras?

26-06-2017 Existe un viejo y conocido refrán que suele cobrar protagonismo en cada inicio del verano y que a muchos nos viene a la memoria en este 24 de junio ‘Per Sant Joan bacores, verdes o madures, pero (...)
Xesca Lloria

Humanizar las cifras

21-06-2017 Que las cifras, por sí solas, pueden ser ‘heladas’, es algo que a nadie se le escapa. Considero que siempre debemos tener en cuenta que detrás de ese número hay personas, que tienen cara, nombre y (...)
Santi Hernández

El tren de la bruixa

20-06-2017 Dos hores i deu minuts dura de mitjana el viatge en tren de València a Alcoi. Són només 85 quilòmetres, però Renfe t’ofereix la possibilitat de disfrutar del paisatge tranquil.lament. Anar de València (...)
Salva Pérez

La viga en el ojo

15-06-2017 Después de leer una noticia sobre las obras de la línea ferroviaria Alcoi-Xátiva, me viene a la memoria una historia de mi niñez que me contó mi padre. Recuerdo aquel día como si fuera hoy mismo. Las (...)
El nostre ciutat