Actualizado:
20 marzo 2018
20:01

48 arquitectes presenten projectes per a les Aules Verdes

Concurso EUROPAN14
Actualidad | 11-07-2017 | facebook yahoo twitter

El concurs EUROPAN14, dirigit a joves arquitectes europeus menors de 40 anys, ha tancat el termini de presentació de propostes. El repte presentat per la nostra ciutat, per primera vegada en la història d’aquest concurs, se centrava en la creació d’un edifici «multimixto» a la zona que ara ocupen les aules verdes en la Plaça Al-Azraq. El nombre de projectes presentats ha estat molt alt, 48 propostes per solucionar el repte alcoià de la mà d’arquitectes de 7 nacionalitats diferents residents en 10 països de tot el món.

Alcoi és un dels municipis que més projectes ha rebut dins del concurs EUROPAN14. Després de La Bazana (Badajoz) amb 52 inscrits, la nostra ciutat amb 48 propostes és el municipi que més interés ha despertat entre els joves arquitectes europeus. Per nacionalitats, 34 dels presentats són arquitectes espanyols, 1 d’Àustria, 4 de França, 1 de Croàcia, 1 d’Irlanda, 1 d’Holanda i 1 de Corea del Sud. Aquests arquitectes a més resideixen actualment a Espanya, Àustria, Alemanya, França, Anglaterra, Irlanda, Itàlia, Corea del Sud, Holanda i els Estats Units.

«Estem sorpresos de la bona acollida que ha tingut el projecte presentat per l’Ajuntament d’Alcoi a l’EUROPAN14. El dia de la visita a la ciutat ja hi havia molts interessats però, el resultat final ha sigut excel·lent. Esperem que el projecte siga atractiu i que el guanyador, designat per un jurat de prestigi internacional, ens done una solució innovadora dins de la línia de millora de la ciutat que estem seguint» explica Manolo Gomicia, regidor de territori i ciutat intel·ligent.

El 10 de juliol es va tancar el termini per al lliurament de les propostes. Entre el 21 i 23 de setembre es triarà el 20% de les propostes i, finalment, l’1 de desembre es faran públics els guanyadors en la web europea. El repte presentat pel Govern municipal a l’Europan14, el prestigiós concurs per a joves arquitectes menors de 40 anys, de tota Europa, consistia en la realització d’un edifici "multimixto" innovador en la Plaça Al-Azraq, concretament, a l’àrea actual de les aules verdes. El projecte estaria inclòs dins del PRI (Pla de Reforma Interior) de la plaça en el qual s’està treballant i que també tindria en compte el pla de participació realitzat en la mateixa per part dels veïns fa anys.

La plaça Al-Azraq és, al costat de l’illa de Rodes i l’ampliació de la UPV fins a Ceres, un dels tres nodes del futur de la ciutat, basats en la innovació, desenvolupament i investigació. La solució a tres importants espais, que han estat abandonades durant dècades i el seu desenvolupament com a centres innovadors que impulsen la ciutat, segueix avançant. Cal recordar que aquesta estratègia, desenvolupada per l’Ajuntament d’Alcoi, ha rebut una subvenció de 10 milions d’euros de fons europeus, la segona de més quantia de tota la Comunitat Valenciana.

El nostre ciutat