Actualizado:
17 octubre 2017
01:00

Adjudicats els premis sambori de literatura en valencià de l’Alcoià i el Comtat

Han participat enguany 5.061 alumnes de 40 centres escolars
Actualidad | 25-03-2016 | facebook yahoo twitter

Un jurat format per professors, escriptors i periodistes ha adjudicat els guardons dels Premis Sambori de Literatura de l’Alcoià i el Comtat, que organitza la Coordinadora pel Valencià, com a membre d’Escola Valenciana. Han participat enguany 5.061 alumnes de 40 centres escolars, que han enviat els seus guanyadors a la fase comarcal, que és la que aquest jurat ha hagut d’atorgar. Els treballs premiats aniran a la fase de país, organitzada per la Fundació Sambori.

Els Premis Sambori de Literatura pretenen promoure l’ús del valencià en la creació literària, com una manera de difondre la seua potencialitat per a la comunicació de les inquietuds i emocions dels usuaris de qualsevol edat. El concurs rep treballs de tots els nivells, des de l’Educació Infantil fins als alumnes de les Escoles d’Adults, passant pels estudiants de batxillerat i cicles formatius. El resultat ha sigut enguany molt bo, segons la impressió traslladada pel jurat.

Els Premis Sambori de l’Alcoià i el Comtat seran lliurats als guanyadors en un acte públic anunciat per al 8 d’abril, al Centre Cultural de Muro, a les 19 hores. Abans, dins dels actes previs de Trobada, hi haurà la presentació de la novel·la Un món de bojos, de Francesc Gisbert, dijous 31 de març, a les 8:30 a la biblioteca de Muro. I les exposicions «Mariola a la memòria» al Matzem i «Els gestos del poeta», dedicada a Ovidi Montllor, a l’ajuntament de Muro.

FOTO: El jurat dels Premis Sambori es va reunir a l’IES Serra Mariola de Muro

El nostre ciutat