Actualizado:
19 marzo 2018
15:55

Alcoi tindrà enramà de Nadal el pròxim any

S’aprova la moció de Ciudadanos i Llopis presenta al plenari municipal la proposta del govern
Actualidad | 20-12-2016 | facebook yahoo twitter

Ahir, al Plenari Municipal, el regidor de Festes, Raül Llopis, va presentar el disseny en el qual el Govern porta treballant diversos mesos per a la il·luminació de Nadal, creant una espècie de ’enramà nadalenca’ per a la ciutat. Una vegada solucionats els reptes tècnics i amb un disseny concret ja tancat, l’enramà nadalenca podria estar disponible per al pròxim any, donant un nou element significatiu a ’Alcoi, Ciutat del Nadal’.

Va ser aprovada la moció presentada pel grup Ciudadanos al plenari d’ahir per a crear una il·luminació nadalenca propera a la tradició alcoiana, amb el vot a favor de tots els grups (incloent-hi una esmena del Partit Popular). Al llarg de la moció, a més de coincidir en la necessitat d’aquesta Il·luminació pròpia, l’edil alcoià va presentar el disseny en el qual la seua regidoria ha estat treballant als últims mesos.

Llopis va comentar que fa mesos que es va començar a treballar en aquesta il·luminació específica per ’Alcoi, Ciutat del Nadal’, buscant una espècie d’enramà com la de Festes, és a dir, que a més d’il·luminar siga ornamental però, evidentment, adaptada a la tecnologia actual.

En les infografies projectades al Plenari es podia apreciar el disseny basat en el motiu modernista del balcó de la Casa del Pavo, amb el segell d’Alcoi, Ciutat del Nadal com a principal focus d’atenció. La tecnologia Led permetrà, a més a més, que els colors de la il·luminació puguen canviar si així es vol. L’estructura és lleugera i es planteja com un mecanisme senzill i adaptable a les situacions que es puguen produir.

La il·luminació creada expressament per a Alcoi, estaria instal·lada al llarg del recorregut de la Cavalcada, tanmateix, Llopis també va ressaltar que "Per a la il·luminació de la resta de barris, s’han dissenyat uns motius relacionats amb elements molt nostres, com els patges, les escales... que volem incorporar al pròxim plec de les llums de Nadal. La intenció és tematitzar totes les llums però, com tots sabem, el repte està en què les empreses fabricants estiguen disposades a fabricar-los, ja que, aquests motius es lloguen, i les empreses els utilitzen per a diferents ciutats i festes".

El nostre ciutat