Actualizado:
23 noviembre 2017
19:00

Amàlia Garrigós presentarà l’acte institucional del 9 d’Octubre

La periodista alcoiana serà la conductora del nou format
Cultura | 29-09-2016 | facebook yahoo twitter

La periodista alcoiana Amàlia Garrigós serà la presentadora del nou format institucional que aquest any tindrà el 9 d’Octubre a Alcoi. L’acte serà al Teatre Calderón a les 12 del migdia, i inclourà el manifest, la celebració per primera vegada dels premis del 9 d’octubre i el concert a càrrec de la Unió Musical d’Alcoi.

Les nombroses novetats que aquest any tindrà el 9 d’Octubre a la ciutat es concentren en el nou acte, molt més institucional, que pretén dotar a la data que ens recorda qui som els valencians, del pes polític i social que es mereix. “La conductora de l’acte serà una periodista molt coneguda a la ciutat per la seua trajectòria de més de 20 anys a Ràdio Nou i RTVV, com a guionista i presentadora, alcoiana de naixement i sempre vinculada a la llengua i cultura valencianes, ella és Amàlia Garrigós” explica al regidor de cultura, Raül Llopis.

Amb Amàlia Garrigós, altres alcoians de diferents vessants culturals són protagonistes de l’efemèride valenciana del 2016: Rubén Fresneda amb el disseny del cartell, Jordi Raül Verdú amb la redacció i declamació del Manifest, i els premiats dels guardons del 9 d’octubre que s’estrenen aquesta edició, amb Joan Valls, a títol pòstum, i les associacions de veïns pel seu 40 aniversari, com a premi col·lectiu.

Conjuntament amb l’acte institucional del 9 d’octubre, hi haurà novetats amb activitats properes a les tradicions valencianes com és un correfocs de Dimonis Rafolins pel centre de la ciutat, la nit del 8 d’octubre. Totes aquestes millores aniran de la mà, com sempre, de les diverses activitats d’entitats locals i de la Fira del llibre en valencià i productes artesans a la Glorieta, completant una programació per un 9 d’octubre que vol marcar història.

El nostre ciutat