Actualizado:
17 octubre 2017
01:00

Assemblea de pressupostos participatius a Muro

Es va explicar tot el calendari i la metodologia a seguir
Comarca | 19-09-2016 | facebook yahoo twitter

Comença a Muro el primer acte dels programats dins de les activitats dels “I Pressupostos Participatius de Muro“ , una assemblea oberta on es va explicar tot el calendari i la metodologia a seguir per a poder participar d’aquest esdeveniment, així com disquisicions més concretes referides a la participació ciutadana i la manera d’elaborar el pressupost municipal.

L’acte celebrat a la Casa de Ferro, va comptar amb la presència de l’Alcalde de Muro, Francesc Valls, així com la del Regidor de Participació Ciutadana, Kike Pascual, els quals ens van fer partícips de la importància que té en la societat la participació, una participació ben entesa, diversa i solidària, i amb la ment posada en el bé comú.

Aquest procés tindrà com a punt de partida l’arreplegada de propostes, mitjançant unes urnes situades en edificis públics, tals com l’Ajuntament, la Biblioteca Municipal, el Centre Social Matzem i la Casa de Ferro, així com per via telemàtica en www.muroparticipa.com. Totes aquestes propostes hauran de reunir uns criteris bàsics com són: La seua viabilitat legal, tècnica i jurídica, i a més a més que facen referència al capítol d’inversions, com a normes més destacades. A continuació, totes les propostes passaran per una validació tècnica, que determinarà quines són les propostes que finalment són votades per la ciutadania, així establint-se la voluntat popular, passaran a executar-se els projectes triats fins a un valor de 40.000 euros. Aquestes propostes podran ser de tot tipus, zones verdes, mobiliari urbà, instal•lacions esportives i culturals, etc... però s’haurà de tenir amb compte que no podran sobrepassar la quantitat fixada.

“Aquests processos són molt importants per a la ciutadania, perquè pot comprovar de primera mà, que el seu paper en el funcionament del poble no és merament residual, si no que veu que les seues decisions són vinculants i a més participa d’una democràcia directa i horitzontal, en un procés que entenem com la sembra d’una llavor, en tot aquest món tant interessant i complex com és el de la participació ciutadana “, ens explicava el Regidor de Participació Ciutadana Kike Pascual.

El nostre ciutat