Actualizado:
25 abril 2018
01:00

Avancen els tràmits per a declarar la Fira de Tots Sants com a Bé d’Interés Cultural

Aquesta memòria ara presentada recull tots els avals que certifiquen la importància i distinció de la Fira de Tots Sants
Comarca | 04-10-2017 | facebook yahoo twitter

L’Ajuntament de Cocentaina avança en els tràmits per a aconseguir que la Fira de Tots Sants reba la distinció de Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC) per part de la Generalitat Valenciana. Recordem que aquest procés es va iniciar ara fa uns mesos amb la conformitat de tota la Corporació Municipal i que suposaria que la Fira de Tots Sants es convertira en el primer certamen d’aquestes característiques en comptar amb aquesta distinció. L’objectiu que es persegueix amb la declaració de la Fira com a BIC és garantir, com en tots els BIC, la seua “protecció, la conservació, la difusió, el foment, la recerca i l’acreixement del patrimoni cultural valencià”.

L’alcaldessa Mireia Estepa, la regidora de Fira Mariona Carbonell, i la tècnica de Patrimoni Cultural Elisa Domenech -en representació de la Regidoria de Cultura-, van celebrar una reunió amb els responsables dels Serveis Territorials de la Conselleria de Cultura, òrgan competent en aquesta matèria. Durant l’encontre, les representants contestanes van revisar tota la documentació que en un parell de setmanes lliuraran per a demanar la incoació de l’expedient i així facilitar que Conselleria inicie la tramitació. Aquesta memòria ara presentada recull tots els avals que certifiquen la importància i distinció de la Fira de Tots Sants, aportant documentació històrica sobre el passat del certamen, el present i l’evolució experimentada les últimes dècades.

Els representants territorials de la Conselleria de Cultura van felicitar a la comitiva contestana per tota la documentació presentada, avançant que ja hi havia gran part de la feina completada i que es tractava d’una documentació d’un elevat valor per a aconseguir la declaració com a Bé d’Interés Cultural Immaterial. En els pròxims dies està previst remetre, per part de l’Ajuntament de Cocentaina, una sol•licitud formal que acompanye aquesta documentació i així poder seguir amb la tramitació i culminació de l’expedient.

El nostre ciutat