Actualizado:
20 abril 2018
16:00

Benilloba vive hoy su propia ’Nit de l’Olla’

Las fiestas se desarrollan entre el 14 y 18 de agosto
Comarca | 14-08-2017 | facebook yahoo twitter

Las fiestas de Moros y Cristianos de Benilloba se celebran entre el 14 y el 18 de agosto cada año. Estas celebraciones tienen los actos eclesiásticos que dedican a su patrón, Sant Joaquim, conjugados con los propios de las fiestas de Moros y Cristianos, representados en Benilloba por las tres Filas: ‘Moros del Castillo’, ‘Filà Cristianos de La Palmera’ y ‘Moros del Arrabal’.

Hoy se vive uno de los momentos más destacados, como es la ’Nit de l’Olla’, que aparece en una imagen de archivo acompañando esta información.

“La Nit de l’Olla puede ser el rasgo más distintivo de nuestras fiestas, con un desfile humorístico protagonizado por las filaes cargado de crítica social y humor. Nadie sabe su contenido y la sorpresa es uno de los alicientes, pero sobre todo la imaginación y el trabajo que conlleva el desfile que cada año sorprende y genera una gran expectación”, explica la alcaldesa de este municipio, Anna Delia Gisbert.

PROGRAMA

Nit de l’Olla DILLUNS 14 d’agost

20:00h Pregó i himne de Festes a la plaça de l’Església 20:30h Cercavila a càrrec de les Filaes acompanyades per les seues corresponents bandes de música i la Corporació Municipal acompanyada per la “Filharmònica Benillobense” 24:00h Tradicional desfilada humorística a càrrec de les tres filaes. (Arrabal, Castell i Cristians) 1:30h Gran revetlla amenitzada per una MacroDiscomovil la plaça l’Olmet.

Dia de l’Entrà DIMARTS 15 d’agost

7:30h Toc de l’alba i l’oració de l’Ave Maria en el Castell de Festes 7:35h Primera DIANA. Les esquadres al só de marxes dianeres desfilaran per la vila. 12:30h Missa Solemne. 19:30h Entrada de Moros i Cristians. Ordre: Cristians La Palmera, Moros de l’Arrabal i Moros del Castell. 24:30h Gran revetlla amenitzada per l’orquestra ‘Monduver’

Dia de Sant Xotxim DIMECRES 16 d’agost

8:30 Segona DIANA 12:00h Les filaes amb els seus capitans i ambaixadors, es dirigiran cap a casa del rector i amb les autoritats arreplegaran al rector per a celebrar la missa. 12:30h Missa Solemne en honor a Sant Joaquim 20:30h Processó general amb les imatges de Santa Anna, Verge dels Dolors i Sant Joaquim. (Cristians, Castell i Arrabal) 24:00: Revetlla a la Plaça l’Olmet amenitzada per l’orquestra ‘Mito’.

Ambaixades DIJOUS 17 d’agost

12:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. 12:30h Ambaixada Mora davant del castell, que acabarà amb la presa d’aquest pel bàndol Moro, reemplaçant l’Estandart Cristià per la Mitja Lluna. 18:30h Missa de difunts. 19:15h Eixida des de la seu de la música cap al castell de les diferents Filaes. 19:30h Ambaixada Cristiana davant del castell, que acabarà amb la victòria cristiana. Tot seguit, interpretació de l’himne de Festes. 22:30h ESPECTACLE DE “VARIETES” a la plaça de l’Olmet.

Dia dels xiquets DIVENDRES 18 d’agost

11 a 14 hores FESTA DE L’AIGUA a la piscina municipal. 19:00h Teatre Infantil ‘Disfruta l’estiu’ a la plaça l’Omet 21:00h SOPAR DE GERMANOR. Al pati de les escoles velles. 24:00h CORREFOCS, començarà a la plaça de l’Església i finalitzarà a les escoles velles.

El nostre ciutat