Actualizado:
18 marzo 2018
22:26

Carmen Machi protagonitza ’La autora de las Meninas’, una sàtira sobre el concepte actual d’art

La programació al Calderón seguirà la setmana vinent amb propostes dirigides per al públic familiar
Cultura | 28-09-2017 | facebook yahoo twitter

El Teatre Calderón d’Alcoi obri les seues portes aquest dissabte 30 de setembre per a rebre un dels plats forts de la programació d’aquest trimestre. Es tracta de l’obra ’La autora de las Meninas’, escrita i dirigida per Ernesto Caballero i protagonitzada per Carmen Machi. Encara que molt renoneguda pels seus papers a la xicoteta pantalla, Machi porta des dels 17 anys fent teatre. La crítica diu d’ella, al respecte del muntatge que ara representa, coses com: “Carmen Machi ofereix una exhibició de recursos formidable”, Joan-Anton Benach per a La Vanguardia, “Una Carmen Machi en estado de gracia”, Sergi Doria, ABC; “Una peça feta a mida de l’actriu” , Jordi Bordes, El Punt Avui, o “Un gran texto y una dirección que ha cuidado todos los detalles” per Maria José Ragué, El Mundo. ’La autora de las Meninas’ és una sàtira distòpica en la qual s’aborda el lloc que ha d’ocupar l’art en la societat actual, així com el concepte de benestar social. L’obra, igualment, desplega una mirada irònica sobre l’abstracció egòlatra de bona part de la creació més avantguardista i compromesa dels últims anys, així com sobre la banalització de l’experiència artística convertida en multitudinari esdeveniment mediàtic en sintonia amb els grans parcs temàtics d’entreteniment de masses.

Aquest dissabte 30 de setembre a les 20:30 hores al Teatre Calderón hi ha una ocasió única per a gaudir d’aquest muntatge de nivell estatal: ’La autora de las Meninas’, una producció de Focus i del Centro Dramático Nacional. Les entrades encara es poden aconseguir a la taquilla i a través d’Internet a www.ticketalcoi.com.

La programació al Calderón seguirà la setmana vinent amb propostes dirigides per al públic familiar, aprofitant la festivitat del Nou d’Octubre. Serà el torn del músic Dani Miquel (7 d’octubre) i de "La Teta Calva" amb "Les aventures de T. Sawyer" (11 d’octubre).

El nostre ciutat