Actualizado:
21 abril 2018
22:45

Climent anuncia a Cocentaina que l’IVACE augmenta les ajudes

Pagarà al 100% les obres de millora dels polígons industrials de 2017
Comarca | 28-12-2017 | facebook yahoo twitter

El conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha anunciat que l’IVACE ha augmentat les ajudes destinades a les obres de millora i modernització de polígons industrials en 2017 i les subvencionarà totes al 100%.

D’aquesta manera, la quantitat total destinada en 2017 a les actuacions de millora es de 23,7 milions d’euros, enfront dels 16,48 milions d’euros pressupostats inicialment.

Al 2017 s’han beneficiat 73 polígons i àrees industrials de les comarques del Baix Segura, El Comtat, L’Alcoià, El Baix Maestrat, Els Ports, l’Alt Maestrat, La Safor i La Vall d’Albaida.

Cal destacar que fins ara l’IVACE pagava un percentatge de les obres i la resta era a càrrec de cada Ajuntament de la localitat en la qual es troba el polígon. Després de produir-se diversos increments pressupostaris, l’IVACE subvencionarà al 100% les obres, sense que açò comporte cap despesa per als ajuntaments.

En aquest sentit, el titular d’Economia ha manifestat que des de la Conselleria “esperem que el pressupost que els Ajuntaments anaven a destinar en 2017 a aquestes obres de millora i en l’àmbit de la indústria i que ara no utilitzaran, tinguen a bé de seguir invertint en la indústria i en els polígons industrials per a continuar apostant pel sector més important que ens dóna estabilitat en el temps, dignifica els llocs de treball i genera cohesió social”.

El conseller ha fet aquest anunci a Cocentaina, on ha visitat junt amb la directora general de l’IVACE, Júlia Company, i l’alcaldessa de Cocentaina, Mireia Estepa, les obres de millora i modernització del Polígon Industrial Algars que compta amb 510.758,77 euros de subvenció que representen el 100% del cost total de les obres.

Climent ha ressaltat que l’IVACE ha invertit a Cocentaina 1,48 milions d’euros per a les obres de millora i modernització de les àrees industrials Jovades i Sant Cristòfol i el Polígon Industrial Algars i 2,24 milions d’euros per al Comtat per a modernitzar cinc polígons industrials dels municipis de Cocentaina, Muro d’Alcoi i l’Alqueria d’Asnar "per a millorar la seua imatge, els accessos i els serveis que presten a ciutadans i empreses".

El nostre ciutat