Actualizado:
21 marzo 2018
20:00

Cocentaina reforça la seguretat per a la Fira de Tots Sants especialment a les zones d’accés i pas dels vianants

Més de 600 persones vetllaran per la seguretat de la Fira de Tots Sants
Comarca | 06-10-2017 | facebook yahoo twitter

L’Ajuntament de Cocentaina ha acollit aquest dijous la celebració de la Junta Local de Seguretat per a coordinar el dispositiu que treballarà en la pròxima edició de la Fira de Tots Sants. L’encontre ha estat presidit per l’alcaldessa de Cocentaina Mireia Estepa i el Subdelegat del Govern en la província d’Alacant, José Miguel Saval, així com pels regidors de les àrees competents, Mariona Carbonell (Fira) i Marcos Castelló (Seguretat Ciutadana i Trànsit). A més, també han assistit representants de tots els cossos de seguretat implicats, com ara la Policia Local, Guàrdia Civil, Policia Nacional, Policia Autonòmica, Bombers, i d’altres col·lectius col·laboradors com ara Protecció Civil o Creu Roja; a banda de representants d’altres formacions polítiques com el Partit Popular i Ciutadans i el tècnic del Departament de Fira.

Com a novetat destacada en aquesta edició, cal assenyalar que durant els últims mesos s’ha treballat intensament per a estudiar i executar la implementació de noves mesures de seguretat que reforcen la protecció en les zones reservades per al pas de vianants. D’aquesta forma, s’han invertit 20.000 euros en l’adquisició de cossiols i blocs de formigó, així com en la col·locació de més pivots, que incrementen els punts de seguretat a l’accés d’aquells carrers on l’afluència de gent és major per tal d’evitar al màxim que qualsevol vehicle puga accedir a aquestes zones.

Entre tots els agents implicats, més de 600 persones vetllaran per la seguretat de la Fira de Tots Sants durant les 5 jornades que tindrà el certamen de 2017. Amb un reforç especial en aquelles jornades en què es desplacen les autoritats fins a Cocentaina.

Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, ha insistit a assenyalar la importància de la seguretat en un esdeveniment com la Fira de Tots Sants: “Són dies en què ens visita molta gent, no només els qui vénen a gaudir de la Fira com a una alternativa d’oci sinó també els expositors i comerciants, part fonamental del certamen. És per això que dediquem molt de temps i molt d’esforç en garantir que la Fira de Tots Sants es desenvolupa amb la màxima normalitat i seguretat possible. Enguany amb una novetat afegida com és aquesta col·locació d’elements de gran tamany per a impedir l’accés sobtat de vehicles als carrers. I no només posen la mirada en el que considerem el nucli de la Fira sinó que també cal prestar atenció a altres zones del poble que poden quedar més descuidades com ara les casetes o els polígons. La seguretat ha d’estar garantida per a tot el municipi en dies de Fira de Tots Sants i així facilitar que la gent puga gaudir al màxim d’aquest esdeveniment tan important per a nosaltres".

El nostre ciutat