Actualizado:
19 noviembre 2017
19:51

Cocentaina trasllada a Conselleria l’expedient per declarar la Fira de Tots Sants com a BIC

La memòria recull tots els avals que certifiquen la importància i distinció de la Fira
Comarca | 25-10-2016 | facebook yahoo twitter

El plenari de l’Ajuntament de Cocentaina, durant la sessió ordinària celebrada aquest dilluns dia 24 d’octubre, va aprovar per unanimitat demanar a la Conselleria de Cultura que s’inicie l’expedient perquè la Fira de Tots Sants de Cocentaina siga declarada Bé d’Interés Cultural Immaterial (BIC). Aquesta memòria, que ha estat redactant-se durant els últims mesos per la tècnica de patrimoni i treballada des de la Regidoria de Cultura, serà completada quan passe la presenta edició de la Fira de Tots Sants 2016. Amb tot, com avançava l’alcaldessa Mireia Estepa, “hem acordat demanar que s’inicie l’expedient per avançar en els tràmits”.

A partir d’aquest moment són els tècnics de la Conselleria de Cultura els qui hauran de valorar la documentació aportada per a, si escau, declarar la Fira de Tots Sants de Cocentaina com a BIC. És molt possible, tot i que està en mans de l’òrgan autonòmic, que la Fira de Tots Sants 2017 ja puga comptar amb aquesta distinció. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, apuntava que la Fira de Tots Sants seria “la primera fira d’aquestes característiques en ser declarada BIC”.

La memòria que s’ha elaborat durant els últims mesos recull tots els avals que certifiquen la importància i distinció de la Fira, aportant documentació història sobre el passat del del certamen, el present i l’evolució experimentada les últimes dècades.

El nostre ciutat