Actualizado:
24 marzo 2018
01:00

Comencen les festes de Sant Blai 2017 a Bocairent

S’iniciaran hui amb ’La nit de les caixes’
Comarca | 03-02-2017 | facebook yahoo twitter

Una vegada passats els actes previs a la festa com son l’ Homenatge als Capitans, La Publicació i l’Acapte i amb els acords dels Goigs a Sant Blai ressonant encara després de les nits de ciri, es dona pas ja a clavar-se de ple en les festes de Moros i Cristians pròpiament dites.

Aquestes festes començaran hui, tradicionalment Dia de Sant Blai, però que enguany serà la Nit de Caixes que tindrà un volteig general de campanes a migdia per a anunciar l’inici de les festes, passant a l’Àngelus a les 19:30 de la vesprada i la Retreta de les Caixes per a rememorar la proclamació de Sant Blai com a patró de Bocairent i conclourà a les 23:00 de la nit amb la desfilada de la Nit de Caixes.

Demà dissabte , serà el Dia de l’ Entrà que començarà pel mati amb l’Entrada de Bandes, els acords de l’Himne a Bocairent sota la direcció de Jordi Sempere Azorín i una gran mascletà. Per la vesprada, a les 16:30 tindrà lloc l’entrada de Moros i Cristians per a finalitzar amb la Revista a les tropes en la Plaça de l’Ajuntament i l’Ofrena a Sant Blai en l’església parroquial.

El diumenge 5 tindrà lloc el dia de Sant Blai amb la diana a les 8:00 del matí i la missa a les 12:00 presidida i predicada per Juan Melchor Seguí Sarrió. A les 16:30 tindrà lloc la tradicional desfilada del Piquete de la Filà Terç de Suavos i a les 17:00 la Filà de Moros Vells ballarà el Ball del Moro. A les 18:30 les filaes aniran pujant a l’església per a iniciar la Solemne Processó a Sant Blai amb la que conclourà el dia.

El dilluns dia 6, Moros i Cristians, tindran lloc les batalles i les ambaixades i la desfilada-retreta a les 23:00. El dimarts 7, Dia del Sant Crist les filaes es reuniran a la Plaça de l’Ajuntament a les 10:00 hores per tal de pujar a l’ermita del Sant Crist on tindrà lloc una missa en acció de gràcies i l’escenificació del Despojo del Moro. A les 12:30 hores, capitans i filaes es dirigiran a l’església per tal de besar la Relíquia de Sant Blai. Per la vesprada tindrà lloc el Te Deum al temple parroquial i acte seguit l’acte del Canvi de Bandes per a concloure amb una gloriosa cordà a les 24:00 hores.

L’últim dia serà el dimecres dia 8 amb l’Eixabegó on tindrà lloc una missa en sufragi dels festers difunts i les festes conclouran amb el dinar festes de totes les filaes als seus respectius masets.

El nostre ciutat