Actualizado:
17 marzo 2018
19:05

Cotes Baixes ha acollit a un equip de 38 estudiants danesos

La visita s’emmarca dins de les activitats que ofereix la Xarxa FP
Actualidad | 29-09-2017 | facebook yahoo twitter

L’IES Cotes Baixes d’Alcoi ha acollit a un equip de 38 estudiants i 7 professors de l’Institut Mercantec, de Viborg, Dinamarca. Durant nou dies han treballat i conviscut amb els alumnes i professors de Batxillerat Tecnològic de l’IES Cotes Baixes d’Alcoi en el que està representant una experiència pionera en la ciutat quant a mobilitat d’alumnat i professors.

La visita s’emmarca dins de les activitats que ofereix la Xarxa FP i European VET Network, present en 26 ciutats d’11 països europeus i de la qual formen part l’IES Cotes Baixes i la regidoria d’empresa, Formació i Innovació, de l’Ajuntament d’Alcoi. Segons explica Magui Candela, Mobility Manager de l’Ajuntament d’Alcoi, “es tracta d’una experiència vital molt positiva. Els estudiants que han realitzat unes pràctiques en l’estranger a través de XARXA FP consideren que aquesta experiència els ha ajudat a ser més resolutius, ha incrementat notablement el seu nivell d’anglès i les seues habilitats tècniques. A més, el 66 % d’ells considera que les pràctiques que van realitzar en l’estranger han resultat un factor clau per a trobar un treball”.

Els alumnes han estat treballant en equips formats per dos danesos i dos alumnes de Cotes Baixes en quatre reptes que han combinat matèria pròpia de Batxillerat Tecnològic amb especialitats dels cicles formatius de Fusta, Arduino (programació 3D), Mecanitzat i Automatització Robòtica. Tots ells han estat coordinats per vint professors, set d’ells danesos, que també han tendit que aprendre a col·laborar i dirigir el repte de forma conjunta.

El nostre ciutat