Actualizado:
22 marzo 2018
13:00

Crítica social i política, i molta diversió, a la Nit de l’Olla de Benilloba

Ha marcat l’inici de les festes
Comarca | 15-08-2017 | facebook yahoo twitter

El pregó, l’entrada de bandes i l’himne de la festa de Benilloba ha marcat l’inici de les festes de Moros i Cristians. L’alcaldessa de la localitat, Ana Delia Gisbert va remarcar ahir en la seua al·locució al poble la rellevància d’unes festes: “són dies de goig i alegria. Per la festa, la música, les esquadres desfilant pel poble, però també perquè són dies de retrobament en què tornen molts benillobers que viuen lluny de nosaltres al llarg de l’any. Dies ens els quals el poble bull d’activitat i que ens fan sentir-nos orgullosos”.

Gisbert es va referir a la situació que viuen els pobles menuts, “ens ha tocat viure una època complicada. Sabeu que els pobles menuts estan en el punt de mira, però és -en moments com estos- quan hem de demostrar el que valem i de què som capaços. I açò ho hem de fer entre tots, plantant cara. És el moment d’aplicar el refranyer popular, que és molt savi “Al mal temps bona cara” i recordar que quan es tanca una porta, s’obri una altra. Amb esta actitud positiva, tenim el futur assegurat” i va dir que “els Moros i Cristians de Benilloba són un referent i, a més, reconeguts. És la nostra imatge més alegre projectada al món”.

Nit de l’Olla

Centenars de persones van seguir en directe la desfilada humorística tradicional de la Nit de l’Olla a Benilloba que protagonitzen les diferents filaes de Moros i Cristians. La desfilada -què es caracteritza per la crítica social i política- va carregar contra el Banc de Sabadell pel tancament de les oficines bancàries i les seues conseqüències, centrades principalment en la població de més edat.

En clau més internacional la construcció del mur promogut per Donald Trump entre els Estats Units i Mèxic també va ser un dels grans protagonistes. La votació a Catalunya del referèndum per la independència amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil intentant impedir-lo, la croada contra la música masclista a Euskadi, el famós gall de Manel Navarro a Eurovisió, els efectes del turisme, la diversitat sexual o la crisi dels míssils nuclears de Corea del Nord, van ser altres dels temes centrals de la desfilada de la Nit de l’Olla que marca l’inici de les festes de Moros i Cristians a Benilloba.

El nostre ciutat