Actualizado:
19 marzo 2018
15:55

El PSOE i Guanyar demanaran retirar a Trillo la distinció de Fill Adoptiu d’Alcoi

Per retirar la concessió es necessitaria el vot favorable de dos terços del Plenari
Actualidad | 13-01-2017 | facebook yahoo twitter

Els socialistes alcoians tractaran en l’ordre del dia de la seua pròxima executiva, la propera setmana, la presentació al plenari d’una moció per retirar a Federico Trillo la distinció de Fill Adoptiu de la Ciutat d’Alcoi. Per això, serà necessari modificar el Reglament Especial d’Honors i Distincions de l’Ajuntament d’Alcoi, aprovat el 1976 que, hui en dia, no indica com revocar les distincions.

Per la seua banda, Guanyar Alcoi ja ha anunciat que presentarà la moció al proper Plenari del día 30. En un comunicat, expliquen que demanaran la mesura "pel seu menyspreu (el de Trillo) als morts en l’accident del Yakovlev 42, el 26 de maig de 2003, als seus familiars i al conjunt de les Forces Armades. Més tenint en compte l’últim informe del Consell de l’Estat que responsabilitza al Ministeri de Defensa de la mort dels 62 militars que viatjaven al Yak-42 i que tornaven d’Afganistan".

En l’anterior legislatura ja es va intentar retirar les distincions a l’exministre de Defensa per la seua responsabilitat política en l’accident del Yak-42, però no es va aconseguir, ja que el reglament no ho indicava i els vots dels partits a favor, PSOE, EU i Compromís eren 14 de 25, insuficients per canviar el reglament. En aquesta ocasió, els socialistes entenen que Guanyar i Compromís tornarien a estar a favor, comptabilitzant en total 17 vots. Igualment, els socialistes creuen que el Partit Popular alcoià no votaria en contra pel fet que, a la Diputació d’Alacant s’han abstingut i en l’àmbit nacional ja ningú defensa ni justifica a Federico Trillo.

Els socialistes alcoians recorden que el partit sempre s’ha mostrat molt sensible amb els familiars dels morts en l’accident del Yak.42.

El nostre ciutat