Actualizado:
19 noviembre 2017
19:51

El conseller Vicent Marzà visita la Mostra de Teatre d’Alcoi

És la primera vegada en huit anys que un responsable de Cultura visita la Mostra de forma oficial
Actualidad | 01-06-2016 | facebook yahoo twitter

El conseller d’Educació i Cultura, Vicent Marzà, ha visitat la Mostra de Teatre d’Alcoi, la principal fira de les arts escèniques valencianes, a més d’una finestra oberta a propostes innovadores vingudes d’altres territoris, que enguany celebra l’edició número 26. És la primera vegada en huit anys que un responsable de Cultura visita la Mostra de manera oficial.

D’altra banda, en aquesta edició s’ha fet palés el suport institucional, ja que enguany la Conselleria de Cultura ha doblat l’ajuda econòmica fins a arribar a 50.000 euros i, a més, l’Institut Valencià de la Cultura ha passat ser coorganitzador de l’esdeveniment.

El conseller s’ha acreditat com un participant més i ha tingut l’oportunitat de compartir la jornada amb els professionals i amb els aficionats. Marzà ha explicat que aquesta "retrobada entre la Conselleria i la Mostra s’ha produït definitivament i junts hem d’abordar els nous reptes de les arts escèniques valencianes, des de la coorganització i la cooperació entre administracions i, per descomptat, amb la participació del sector".

Marzà s’ha referit a la Mostra com "un punt de trobada i d’intercanvi d’experiències que reforça el mercat, estimula la creació i enforteix els teixits productius, elements claus per a la vitalitat escènica del nostre territori".

Marzà ha volgut destacar també que "estem especialment satisfets de comptar amb una mostra que s’ha obert a l’intercanvi amb altres territoris, que participa activament en plataformes de coordinació estatals i que, a més d’estimar la nostra llengua, dedica espais creixents als públics més joves, a la dansa, el gest, el circ o les arts de carrer, multiplicant els formats i la diversitat de propostes any rere any".

En aquest sentit, la Mostra també constitueix un espai de reflexió sobre la gestió cultural. De fet, el Conseller Marzà ha tingut l’oportunitat d’intervindre breument en la reunió de la Red Española de Teatros, Auditorios, Circuitos y Festivales de Titularidad Pública, i també ha pogut saludar la Junta Directiva de l’Associació d’Empreses de Distribució i Gestió d’Arts Escèniques (ADGAE), d’àmbit estatal.

Posteriorment, Marzà ha lliurat el I Premi de la Coordinadora de Ferias de Artes Escénicas del Estado. Aquest premi reconeix la trajectòria i rellevància d’empreses i professionals del sector en l’àmbit estatal i ha sigut atorgat per primera vegada a l’actor, autor i director extremeny Juan Margallo, considerat com un dels eixos vertebrals del teatre independent.

Programació de la XXVI Mostra de Teatre d’Alcoi

Des del passat 28 de maig fins al proper divendres, 3 de juny, Alcoi acull una nombrosa oferta cultural provinent de diversos territoris i que abasta tots els formats de les arts escèniques. Un dels protagonistes d’aquesta edició va ser l’espectacle Pinoxxio, de la companyia valenciana Ananda Dansa, que va ser la gran triomfadora de la passada gala dels Premis MAX, amb set estatuetes. A més, també es podrà gaudir de molts altres espectacles als diferents espais on es desenvolupa la Mostra: el Teatre Calderón, la Plaça de Dins o el Centre Cultural, entre d’altres.

La programació de la XVI Mostra de Teatre d’Alcoi es pot consultar en el següent enllaç:

http://mostrateatre.com/

El nostre ciutat