Actualizado:
17 octubre 2017
18:00

El president Ximo Puig lliura la Medalla al Mèrit als voluntaris d’ACIF

L’acte coincideix amb el 25 aniversari de l’associació
Actualidad | 12-11-2016 | facebook yahoo twitter

El Palau de la Generalitat Valenciana va ser l’indret escollit per tal d’escenificar la concessió de la Medalla de Plata al Mèrit de Protecció Civil a l’Associació Contra Incendis Forestals (ACIF) d’Alcoi. L’acte, que coincideix amb el 25 aniversari de l’Associació, fou encapçalat pel President Ximo Puig, qui a la vegada es va encarregar de lliurar el guardó al màxim dirigent d’ACIF, Jordi Gutiérrez.

El president autonòmic va aprofitar l’ocasió per a remarcar “el paper fonamental que juga l’associacionisme al nostre país”, del qual ACIF ha esdevingut “un gran exemple durant els últims 25 anys”. Encara que “senzill”, aquest reconeixement estava fonamentat en “la sinceritat d’un govern agraït” afirmà el President, qui a més va interpel·lar a la societat per a que “s’organitzara i s’imbricara amb els assumptes del país”, per tal de complementar la tasca del sector públic “amb la via de la cooperació i la col·laboració”.

Per la seua banda, el president d’ACIF es va mostrar agraït amb un govern valencià que ha evidenciat una “gran sensibilitat i compromís” pel voluntariat, així com amb l’alcalde Toni Francés “per haver proposat a ACIF com a mereixedora d’aquesta Medalla”.

Gutiérrez també va voler repassar els orígens de la formació, recordant que encara que haguera estat més senzill integrar-se en alguna altra associació de voluntaris, en el seu moment “es va decidir emprendre un camí propi”.

“L’objectiu ha estat sempre la protecció del medi natural, pel qual hem treballat amb una contínua professionalització; considerant la formació i la preparació com a pilars fonamentals” va afirmar en nom d’ACIF. En definitiva, 25 anys plens “d’esforços, dedicació, humilitat i molta satisfacció”.

Després que finalitzara l’acte, els assistents entre els quals es trobaven l’alcalde Toni Francés, representants de les diferents formacions polítiques de l’Ajuntament d’Alcoi, el cap de Policia Local d’Alcoi, David Lerma, i fins a un total de 33 convidats per ACIF, van ser guiats pel President Puig al voltant de les instal·lacions del Palau de la Generalitat.

El nostre ciutat