Actualizado:
20 marzo 2018
20:01

Els Cursos d’Estiu de la Universitat d’Alacant tornen a l’Àgora

Sis anys de Jornades Educatives Innovadores a Alcoi
Actualidad | 03-07-2017 | facebook yahoo twitter

Sota el títol «VI Encuentro de Innovación Educativa: Nuevos escenarios, nuevas miradas», la Universitat d’Alacant realitza durant 3 dies unes jornades al voltant de tres realitats educatives: l’educació lliure i activa, l’educació innovadora o l’escola tradicional. Els impulsors de la iniciativa en 2012, han inagugurat la jornada aquest matí: el regidor d’universitat, Manolo Gomicia; el vice-rector de cultura de la UA, Carles Cortés i la professora de la UA, Nely Pérez.

Un any més, i ja són sis, les trobades d’innovació educativa tornen a l’Àgora de la mà de la Universitat d’Alacant i l’Ajuntament d’Alcoi. El regidor d’innovació i universitat, Manolo Gomicia, destaca aquest fòrum de debat i reflexió per introduir en els docents, la capacitat de formar-se i avançar de la mà dels alumnes i les necessitats del món actual.

«Fa ja sis anys que vam començar a realitzar aquestes jornades en un moment en el que en Alcoi encara eren incipients determinats debats. Crec que ha sigut una llavor important per a obrir les visions de molts docents i ja comencem a veure un moviment de gent del món educatiu que es planteja la necessitat de determinats canvis. Això és molt positiu perquè només comptant amb els professionals de l’educació podrem avançar. Queda molt que fer però estem en el camí, un camí on l’Ajuntament d’Alcoi també ha d’estar» explica Gomicia.

Aquestes jornades van ser també, en el seu moment, la llavor per a que la Universitat d’Alacant aposte per implantar un Campus en Alcoi en els propers anys, donant l’opció d’estudiar el grau d’educació infantil a la gent de les nostres comarques en la capital de l’Alcoià. Les previsions actuals, a l’espera del vist i plau del Ministeri, són per al curs 2018-2019.

Les jornades de 2017 se centren en diferents models d’educació, un tema candent a tota Espanya on diferents col·legis i centres han realitzat el canvi cap a una educació sense llibres, apostant per la motivació de l’alumnat. El curs vol ser molt pràctic i se centra en presentar diferents models ja en funcionament com el col·legi Antonio de Nebrija de Murcia; Escuela Ojo de Agua en Orba; El institut Montessori Canela i el taller pràctic del «Cor al Pinzell». Les jornades es realitzaran des de hui fins al dimecres en el Àgora d’Alcoi.

El nostre ciutat