Actualizado:
19 noviembre 2017
11:00
Pau Sellés Flores

Enhorabona

| 08-04-2016 | facebook twitter

Després que el tribunal de comptes s’haja pronunciat sobre la responsabilitat pels sobrecostos en les obres del Calderón, alguns es troben d’enhorabona. Per una part l’anterior Junta de Govern Local encapçalada per Jordi Sedano, que no haurà de fer front per ara al pagament de més d’un milió d’euros tal  com ha anunciat l’òrgan encarregat de fiscalitzar els comptes públics. Per l’altra l’actual equip de govern, que veu com el seu aliat a l’ombra queda lliure de tota responsabilitat.

Set eren les persones que formant part del govern popular havien aprovat el pagament dels sobrecostos, de les quals únicament Sedano es va presentar ahir a Madrid. La resta ho va fer mitjançant un representant legal.

Tots ells de ben segur es mostren satisfets i tranquils (fins i tot abans de la resolució), sabedors que formen part d’un sistema que està fet a la seua mida. Un sistema que compta amb mecanismes de la mida del Tribunal de Comptes, els membres del qual són designats pel poder legislatiu. Concretament sis pel Congrés i sis pel Senat, escollits per un període de nou anys. Cal dir que els seus actuals consellers foren designats el 21 de juliol del 2012, en plena majoria del Partit Popular.

Algú tindrà el valor de dir que ens trobem davant d’un òrgan just i imparcial, deslligat de qualsevol interés partidista? Sobretot si tenim en compte que part dels seus consellers són antics alts càrrecs de partits polítics o simplement familiars. Alguns exemples són especialment significatius, com el de Manuel Aznar López, germà de l’expresident José María Aznar, o la condemna fa uns anys del Tribunal Suprem, que acusava a l’instrument fiscalitzador d’esquivar les oposicions i nomenar a tècnics d’alt nivell a dit.

A falta de què s’arxive la causa finalment, l’Ajuntament descarta presentar de moment cap mena de recurs, ja que com s’afirma des de la Regidoria de Règim Jurídic, “no es tenen proves clares de què s’haja produït un delicte per part de la Junta de Govern”. Una actitud bastant conformista davant d’un dels casos de balafiament dels recursos públics més flagrants que ha patit Alcoi en la seua història.

D’acord a les paraules de l’alcalde fa unes setmanes en El Nostre respecte a la pretèrita gestió de Sedano, “s’ha de diferenciar entre errors i delictes”. Qui poguera cometre errors d’1.070.000 euros sense tindre cap mena de conseqüència...

El nostre ciutat