Actualizado:
18 noviembre 2017
12:08

Hui s’enceta el cap de setmana de celebració del 9 d’Octubre

La Fira del Llibre i de productes artesans s’inaugura aquesta vesprada a les sis
Cultura | 07-10-2016 | facebook yahoo twitter

Un 9 d’Octubre més “participatiu que mai”. Així espera el regidor de cultura i festes, Raül Llopis, la celebració de la festa de tots els valencians. Per a això s’ha elaborat una programació que presenta novetats, com el correfocs o l’acte institucional que se celebrarà diumenge que ve en el Teatre Calderón i en el transcurs del qual es lliuraran, per primera vegada, els Premis 9 d’Octubre.

En la programació i activitats que es desenvoluparan entre el 5 i 11 d’octubre s’han involucrat divuit associacions “dels més diversos àmbits socials”, ha destacat l’edil de democràcia participativa, Maria Baca.

La festa autonòmica tindrà dos grans esdeveniments, l’acte institucional del 9 d’Octubre i la ja tradicional fira del Llibre i productes artesans que obrirà les seues portes aquesta vesprada, a les 18 hores, “amb la participació de 18 artesans i dos llocs d’alimentació”, ha apuntat l’edil. Els artesans duran a terme tallers i demostracions de la seua labor al llarg dels tres dies que dura la mostra, la qual es clausurarà el diumenge a la vesprada i s’instal·larà en el parc de la Glorieta. En aquest escenari es desenvoluparan el gruix de les activitats. El mateix divendres hi haurà un concert a càrrec de ‘Urbàlia Rurana’, ja el dissabte l’associació de Diabètics (ADAC) instal·larà una taula informativa, el Centre de Psicologia Mymid oferirà un taller de treballs manuals. No serà l’únic taller, Silvia Colomer i Rosanna Espinós oferiran un de contacontes i l’Associació Perlitos un dedicat a la concentració i relaxació. El mateix dissabte també es presentarà el llibre ‘A Ovidi Montllor. Un temps, una estima i i una idea’ a càrrec d’Amàlia Garrigós i Carla González. La música arribarà de la mà de ‘Sang d’Orxata i Qualitat Suprema i del grup de danses Sant Jordi, que amenitzarà la fira.

La jornada del dissabte inclourà una de les novetats que s’ha ressaltat des de l’organització, el correfoc que recorrerà els carrers del centre –des de la plaça Ramón y Cajal fins a la plaça d’Espanya, per San José– i que protagonitzarà la Colla de Dimonis Rafolins.

El teatre estarà també present en la programació a través de l’espectacle titulat ‘El dia que Bertolt Brech va morir a Finlàndia’, que s’ofereix en el teatre Principal.

Tot l’apuntat formarà part d’una programació prèvia al dia gran, el diumenge 9 d’octubre, en el qual l’acte institucional, amb la lectura del manifest, el lliurament dels premis i el concert destaquen en una altra jornada d’intensa activitat.

El nostre ciutat