Actualitzat:
21 juliol 2018
19:30

Intervenen a Alcoi obres falsificades d’artistes valencians

En total n’han intervingut 40 a diferents localitzacions españoles
Actualidad | 22-12-2016 | facebook yahoo twitter
- Idioma de l'article:
.

El Grup de Patrimoni de la Policia de la Generalitat ha intervingut 40 obres d’art falsificades, la majoria d’artistes valencians, que s’intentaven vendre en diferents capitals espanyoles per un valor de més de 170.000 euros. Es tracta d’obres que, en cas d’haver estat originals, tindrien un valor de mercat incalculable.

Les localitzacions i intervencions de la Policia de la Generalitat han tingut lloc a Alcoi, València, Castelló, Sevilla, Madrid, Barcelona, Cuenca, Pamplona, Málaga i Granada, comptant amb la col·laboració de la Brigada de Patrimoni Històric de Madrid; i de les Prefectura Superior de Policia de València, Catalunya, Castella-La Manxa, Andalusia Occidental i Oriental.

Per culminar l’operació, en la qual han participat els jutjats d’instrucció de València, Madrid, Barcelona, Granada, Sevilla, Màlaga, Pamplona, Cuenca i Alcoi, han hagut de ser investigades fins a un total de 32 persones per presumptes delictes d’estafa i contra la propietat intel·lectual, quatre de les quals han sigut detingudes.

De les 40 obres, 25 corresponen a importants pintors valencians: Joaquín Sorolla, Mariano i José Benlliure, Ignacio Pinazo, Cecilio Pla, José Segrelles, Genaro Lahuerta, Juan Bautista Porcar, Juan García Ripollés i Eustaquio Segrelles. També s’han intervingut una obra de Amedeo Modigliani, una altra de Wifredo Lam, i dos més de Luis Feito.

El Grup de Patrimoni ha comptat també a tot moment amb la col·laboració d’experts del Museu San Pío V de València, tècnics de la direcció general de Cultura de la Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport; i de l’Institut Valencià de Conservació i Restauració.

El nostre ciutat