Actualizado:
17 octubre 2017
18:00
Planes/Ocio | 14-11-2016 | facebook yahoo twitter

José Olcina presenta a Benilloba el llibre amb la història i les receptes d’una nissaga de cuiners

Dissabte 19 de novembre a les 20.15 hores i al local de les Mestresses de Casa de Benilloba, el lloc i l’hora de la presentació del llibre «CocinaOlcina» a càrrec del seu autor, José Olcina, quarta generació de la nissaga de cuiners contestans i periodista de professió.

Un llibre a cavall entre biografia gastronòmica i familiar i receptes, que complaurà tant els amants de la bona cuina com els nostàlgics i curiosos que vulguen recordar part de la història viva de la comarca a través dels Olcina i dels restaurants que han marcat una època.

L’obra de José Olcina fa un recorregut per la història familiar, amb imatges no només dels restaurants, sinó també dels protagonistes i la família. El treball realitzat constitueix una autèntica biografia de la nissaga a través dels diferents negocis gastronòmics -La Venta del Pilar, l’hotel Pou Clar d’Ontinyent, Comidas para llevar Josele, La Picaeta i l’actual La Montaña- en què no és limita a explicar qüestions relacionades amb els negocis, sinó que entra en els detalls més personals.

Al llibre trobem imatges que ens transporten a la història dels seus restaurants, en les quals segur que molts clients se sentiran identificats, però també és un llibre de receptes, on l’autor ha implicat a tota la família per a reflectir les creacions gastronòmiques de quatre generacions d’Olcina a la cuina.

Receptes perfectament explicades pas a pas i a l’abast de qualsevol per a reproduir a casa i amb imatges de cadascun dels plats, incloses les darreres receptes el·laborades amb la «montaña aliños», una creació a base de diferents ingredients que serveix per condimentar diferents plats i que també ens acompanyaran en la presentació de dissabte a Benilloba. José Olcina ha comptat amb Wayne Banks com a dissenyador del llibre, director creatiu sudafricà de gran prestigi que ha treballat per a empreses com Coca-Cola o Nestlé.

L’autor, va estudiar a l’Insitut Pare Arques de Cocentaina i és llicenciat en periodisme per la Universitat Complutense de Madrid, viu en l’actualitat a SudÀfrica on és professor de moda en l’escola de disseny FEDISA de Ciutat del Cap i col·laborador en el diari El País i la revista Viajes National Geographic.

El nostre ciutat