Actualizado:
28 mayo 2018
11:18

L’Ajuntament abona la segona part del programa Xarxa Llibres

Belda critica que hagen tingut que avançar els diners de Diputació
Actualidad | 29-12-2016 | facebook yahoo twitter

La segona part del programa de la Generalitat, Xarxa Llibres, s’ha fet ja efectiu i les famílies han rebut els diners als seus comptes, sempre dependent de l’entitat bancària. La subvenció que respon als llibres escolars del 2015/2016 ha arribat en aquesta segona fase a 2.849 famílies, amb una quantia total de 233.860,05 euros. La subvenció és a tres bandes, Generalitat, Diputació i Ajuntament.

La primera fase que ja es va fer efectiva a febrer d’aquest any va tindre en Alcoi un total de 4.800 beneficiats. La segona consistia en la tornada dels llibres de text en bon estat al finalitzar el curs al juny per a crear bancs de llibres als diferents col·legis. Els centres educatius eren els responsables de verificar el bon estat dels llibres i enviar-ho a la Generalitat a través d’un programa informàtic. En aquesta segona fase, s’han acollit un total de 2.849 alumnes, amb un import total de 233.860,05 euros.

Recordem que la subvenció era per part de tres administracions, i que els diners que abonava l’Ajuntament estaven disponibles des de feia mesos, malgrat tot, no es podia fer el pagament perquè no havien arribat les altres parts.

Alberto Belda, edil delegat d’educació, explica que "l’Ajuntament volia abonar a les famílies alcoianes els diners abans que acabe l’any, per tant, hem decidit avançar nosaltres els diners. La subvenció de la segona part del programa és a tres bandes, Generalitat, Diputació i Ajuntament però, com deia, l’Ajuntament ha tingut que avançar diners tant de Generalitat com de Diputació. Conselleria ha reconegut el deute amb una resolució, però encara estem a l’espera de la confirmació de Diputació».

Belda afegeix: «Lamentablement, aquesta mala gestió per part de Diputació comença ja a ser habitual. Els Ajuntaments veïns que pertanyen a la província de València ja fa mesos que han cobrat perquè la Diputació de València va fer efectius els diners en temps i forma, per tant, una vegada més, els que vivim a la província d’Alacant, som perjudicats per una Diputació que no vol entrar en els programes, com és el cas del Fons de Cooperació Municipal, i que quan entra, paga amb retràs».

El nostre ciutat