Actualitzat:
21 setembre 2018
01:00

L’enèsima reinvenció de l’Alcodiam

L’equip, amb sis fitxatges, ha renovat profundament la seua plantilla
Deportes | 10-09-2018 | facebook yahoo twitter
- Idioma de l'article:
.

Si hi ha un club a nivell local amb capacitat de reinventar-se un any sí i un altre també aqueix és l’Alcodiam. El seu mèrit és doblement gran, no solament perquè és capaç de renovar una plantilla quasi al complet sense que el seu potencial es ressenta o almenys que els danys col·laterals siguen mínims, sinó que ho aconsegueix estant al màxim nivell, militant en l’OK Lliga, considerada com la millor lliga d’hoquei del món, encara que aqueixa consideració ofereix últimament alguns matisos després de l’auge de lligues com la portuguesa i la italiana, refugi dels millors jugadors estatals.

L’últim episodi d’aqueixa reconstrucció permanent a la qual viu pegada l’Alcodiam és la plantilla de la nova temporada. Un lloc tan estretament vinculat a l’esport local com és el Bar del Poliesportiu Francisco Laporta va servir de punt de trobada per a la presentació en societat amb la presència d’autoritats, entitats col·laboradores i els mitjans de comunicació. Aqueixa reinvenció ha viscut un altre gir de rosca amb fins a sis cares noves i tres nacionalitats diferents.

Dos d’elles són molt familiars per a l’afició blaugrana. Els canterans Deri Mataix i Carlos Pérez lluiran de nou l’escut de l’Alcodiam en la seua samarreta. El primer torna amb honors després de convertir-se la primavera passada en el primer jugador de la nostra ciutat a proclamar-se campió de la Copa CERS amb el Lleida. El segon torna a calçar-se uns patins després d’aparcar les dues últimes temporades l’hoquei pels estudis.

Els altres quatre fitxatges tenen una clara vocació internacional. S’han incorporat els portuguesos Renato Castanheira i Joao Ramalho, el mercat argentí ha tornat a ser una solució de garantia i la tradició continua amb el defensor Agustín Domínguez, mentre que s’afig una nova nacionalitat a l’extensa llista de fitxatges forans amb el reforç de Simone Romano, solució d’urgència després de la sorprenent marxa amb la plantilla ja tancada de Vicent Martí a la lliga francesa.

En el torn d’intervencions durant el menjar, el president Andrés Hernández, després de donar la benvinguda als nous, es preguntava precisament per les raons de tant canvi en la plantilla. “No sé què passa en aquest club que cada any són més les cares noves en l’equip?”. El mandatari va voler reivindicar el paper de l’Alcodiam com a club de gran pes en l’esport local. “Ens mereixem que se’ns tinga en compte. Afortunadament tenim a l’Ajuntament que creu en nosaltres i cada vegada ens recolza una mica més. El nostre objectiu és seguir estant en la millor lliga del món”.

L’alcalde Toni Francés, present en el menjar, va arreplegar el missatge i va elogiar l’esforç que es fa a mantenir un club en una màxima categoria durant tants anys. “Per a una ciutat com la nostra és molt important tenir un equip com el vostre en el més alt de la seua competició i en una modalitat que tant ens identifica com és l’hoquei. En l’Ajuntament estem molt contents perquè aqueixa aposta es veu reflectida veient a l’equip en una màxima categoria. És veritat que tot aqueix gran esforç des del club tinga una major implicació tant dels afeccionats com dels espónsors perquè el projecte vaja a més”, desitjant per a concloure “molta sort per a la nova temporada”.

Per la seua banda, el tècnic Sergi Punset, en el seu tercer curs al capdavant de l’equip, va parlar d’esforç i compromís per part de l’equip. “La nostra responsabilitat és donar el màxim perquè la ciutat tinga al seu equip el més alt possible”, mentre que el capità Pere Cañellas, camí de la seua onzena temporada en el club, es va referir al gran mèrit que té per a una entitat tan distanciada de l’hoquei català, “seguir en la màxima categoria tant temps. Esperem fer una bona temporada i deixar el club on es mereix, que és seguir en l’OK Lliga”.

El canterano Carlos Pérez, en el seu retorn a l’hoquei després de dos anys allunyat de les pistes pels seus estudis, va indicar que “és un honor tornar i espere servir d’exemple als xavals de la pedrera perquè prompte algun d’ells estiguen amb nosaltres”. El més ambiciós en la seua intervenció va ser Deri Mataix, qui després del seu pas per un Lleida que l’any passat va triomfar a Europa, va animar “a fer un pas en la mentalitat del club i que no siga sempre fixar-se en la permanència, para de la seua volta a l’Alcodiam dir que “és un honor tornar a jugar en el club on em vaig formar i en la màxima categoria. Espere estar a l’altura d’aqueixa confiança”.

Foto: La plantilla va ser presentada la setmana passada. Xavi Terol

El nostre ciutat