Actualizado:
18 octubre 2017
00:50

La Jornada de Sociolingüística debat sobre la política lingüística com a element vertebració social i territorial

El director de Política Educativa i el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua han inaugurat el programa
Cultura | 04-03-2016 | facebook yahoo twitter

Aquesta vesprada ha quedat inaugurada al Campus d’Alcoi la XXI Jornada de Sociolingüística d’Alcoi amb un programa que aquest any pretén reflexionar sobre la necessitat que la política lingüística de les administracions públiques respecte al valencià siga transversal i alhora un factor de cohesió i vertebració de la societat i el territori, imprescindible per a la normalitat del coneixement i l’ús de la llengua. El director general de Política Educativa, Jaume Fullana, ha estat present a la inauguració, junt al president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, el rector de la Universitat Politènica de València (UPV), Francisco Mora, i l’alcalde de la ciutat, Toni Francés.

La conferència inaugural ha estat a càrrec de Joaquim Bosch, magistrat i portaveu de Jutges per a la Democràcia, que ha parlat sobre el valencià en l’àmbit de la justícia i la situació actual dels drets lingüístics.

El programa continuarà demà dissabte amb la intervenció, entre d’altres, del director general de Política Lingüística, Rubén Trenzano, que té previst oferir una conferencia a les deu del matí sota el títol ’La nova política lingüística de la Generalitat Valenciana. A continuació, hi haurà un debat sobre les bases per a la renovació de l’espaci comunicatiu valencià i finalitzarà la jornada amb una xarrada a càrrec del secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, que parlarà de ’El turisme com un dels sectors clau en el multilingüísme’.

El nostre ciutat