Actualizado:
17 octubre 2017
01:00

La Nit de l’Olla de Benilloba desafia l’actualitat internacional amb crítica i molt d’humor

Donald Trump, Pokémon, els atletes russos i les olimpíades, el Brexit o «Unidos no pudimos», han sigut objectiu de la crítica i l’humor
Comarca | 15-08-2016 | facebook yahoo twitter

Les festes de Moros i Cristians de Benilloba ha començat aquest diumenge amb la tradicional Nit de l’Olla i la desfilada humorística que la caracteritza amb la seua clàssica crítica humorística de l’actualitat.

El carrer Major ha sigut, un any més, l’escenari del primer dia de festes que les filaes benilloberes dediquen a la crítica de l’actualitat nacional i internacional amb fortes dosis d’humor i molta festa.

El candidat a la presidència dels Estats Units, Donald Trump ha sigut un dels personatges que ha estat objecte de la crítica. El candidat republicà ha aparegut flanquejat per «animadores», amb tot de parafernàlia electoral americana i el lema «Donald Trump for deficient».

Els Pokémon no podien faltar a la seua cita amb la nit més divertida de l’any a Benilloba, que s’han deixat veure pel carrer Major en les seues diferents formes, així com la marca de vehicles alemanya «Volkswagen» i la polèmica per la manipulació de les dades d’emissió de gasos contaminants. A Benilloba, però, el nom era «Volkstafa. Nyas fum».

El productor de cine porno, Torbe, i el porter de la selecció espanyola de futbol, David de Gea, també han sigut objecte de l’humor benillober, a l’igual que la coalició electoral «Unidos podemos», però amb el nom de «Unidos no pudimos», que formava amb una esquadra amb els colors del partit de Pablo Iglesias, que conduïa un Pablo Echenique des de la seua cadira de rodes.

Les Olimpíades de Rio no s’han lliurat tampoc d’estar presents en la Nit de l’Olla de Benilloba, escenificades amb un dels països participants, Rússia, i la polèmica pel dopatge d’alguns del seus atletes. Els esportistes, de tota mena de disciplines, han desfilat pel carrer Major acompanyats dels metges que els «dopaven» amb xeringues carregades de «mentireta», sota el lema «Me rio de Rio. Ens dopem a l’Olla».

La reina mare d’Anglaterra i el príncep Carles també han aparegut amb el Brexit i el lema «Keep Calm. Fest-te de l’Arrabal», una de les filaes de Benilloba. També l’últim combat de Muhammed Ali, en aquest cas, contra la filà «La Palmera» ha estat objecte de l’humor a la Nit de l’Olla.

El nostre ciutat