Actualizado:
21 marzo 2018
19:34

Les Jornades de Sociolingüística reuneix a experts en la llengua autòctona

Van ser inaugurades ahir pel conseller Vicent Marzà
Cultura | 25-03-2017 | facebook yahoo twitter

Durant el dia d’avui se celebren la segona de les sessions de la 22 edició de les Jornades de Sociolingüística. El secretari autonòmic de Justícia, Administració Pública i Llibertats Públiques, Ferran Puchades, ha sigut l’encarregat d’obrir hui les conferències del matí, parlant sobre ‘La nova Llei de Funció Pública i la competència lingüística’. A continuació s’ha desenvolupat un debat sobre l’‘Homologació dels títols de llengua en els territoris de llengua catalana’ en el qual participen Ruben Trenzano, Ester Franquesa i Marta Fuxà, directors generals de Política Lingüística a València, Catalunya i Illes Balears respectivament.

La inauguració de les Jornades va tenir lloc ahir vesprada, en un acte al qual va assistir el Conseller d’Educació, Vicent Marzà.

El Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica és l’encarregat d’acollir unes jornades que van oferir la seua primera conferència després de la inauguració, a càrrec del mateix conseller d’Educació. L’encarregada de la seua presentació va ser la Secretària de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, la contestana Verònica Cantó, i la xarrada es titulava ‘Reptes socials i politics de la normalització lingüística al País Valencià”. Després d’aquesta primera conferència, es va realitzar la lectura dramatitzada de poemes a càrrec de l’actriu Rosanna Espinós, ‘Joan Valls, poeta *perillós, bruixot esmaperdut’, presentada per la periodista Esther Vizcarra.

Després del menjar en la Filà Mudèjars, aquest migdia, les jornades arribaran a la seua conclusió amb una ruta literària sobre Joan Valls, amb Francesc Gisbert i Esther Vizcarra.

El nostre ciutat