Actualizado:
22 noviembre 2017
13:39
Planes/Ocio | 19-03-2016 | facebook yahoo twitter

Millena celebra hui el Travafest, amb música, pilota valenciana i fira d’artesania

Organitzat pel col·lectiu de joves ’La Rabosa’

Hui 19 de març se celebrarà la tercera edició del Travafest a Millena de Travadell (El Comtat), una iniciativa del "Col·lectiu Cultural La Rabosa", format pels joves del poble que pretenen dinamitzar el municipi.

Donat que antigament les festes giraven al voltant del 19 març, amb una festivitat relacionada amb l’equinocci de primavera, es va pensar que aquestes dates serien bones per dur-ho endavant

En aquesta ocasió es disputarà una partida de pilota valenciana, una dansada a càrrec del grup de danses de Cocentaina, una fireta d’artesania i alimentació, la presentació del Centre d’Estudis i Excursionisme les Valls de La Serrella, i bona cosa de música reivindicativa.

El cartell d’enguany està format per Toni de L’hostal (L’Alcudia), Burumballa (Cocentaina), Assekes (Benifaió), Pura Mandanga (Alacant) i Derrumbe (Alcoi), per acabar Dj Mateu (Tarvena) tancarà la nit per qui tinga més ganes de festa.

El Travafest aglomera les preocupacions d’aquest col·lectiu, com són la llengua, la cultura popular i de carrer, i el territori.

Davant el fet palpable que els pobles menuts durant l’estiu s’omplin de vida, i la resta de l’any la població emigra a altres nuclis més grans, el que es pretén amb el Travafest és potenciar l’activitat per a mantenir el poble viu. Aquest col·lectiu, a banda d’organitzar el Travafest, també ha muntat un mercat de productes de la terra, ha recuperat la tradició de les ‘Xameles i ha organitzat eixides etnobotàniques.

El nostre ciutat