Actualizado:
23 mayo 2018
20:22

Pas als Moros i Cristians de Bocairent

Les festes començen el divendres amb la Nit de Caixes
Comarca | 30-01-2018 | facebook yahoo twitter

En la veïna Bocairent ja sap tot a festa en qualsevol racó d’aquesta bella població designada com a setena meravella rural d’Espanya i que té l’honor d’inaugurar el calendari dels Moros i Cristians en la nostra Comunitat. Serà el pròxim dia 2, tradicionalment el Dia de l’Entrà, però que enguany serà la Nit de Caixes que tindrà un volteig general de campanes al migdia per a anunciar l’inici de les festes, passant a l’Àngelus a les 19,30 de la vesprada i la Retreta dels Caixes per a rememorar la proclamació de sant Blai com a patró de Bocairent, concloent la jornada a les 23 hores amb la desfilada de la Nit de Caixes.

El dia més esperat serà el dissabte 3 amb L’Entrà, que començarà al matí amb la cercavila de bandes. El veterà músic local Agustín Molina Calatayud serà l’encarregat de dirigir l’himne, interpretat per la Societat Musical Vila de Bocairent. A 16,30 tindrà lloc L’Entrà de Moros i Cristians que finalitzarà amb la Revista a les tropes en la Plaça de l’Ajuntament i l’Ofrena a sant Blai en l’església parroquial.

Arrere hauran quedat unes setmanes molt intenses per a la població. L’acte de l’homenatge als capitans el passat dia 7 va ser l’encarregat d’inaugurar el calendari fester. Després va vindre la Publicació i el cap de setmana passat, L’Acapte, on es van recollir diners per a la festa i repartir els programes de mà a tots aquells que col·laboraren econòmicament.

Els capitans i capitanes de les festes 2018 son: Eva Mª Gómez (Espanyoletos), Pepa Doménech (Granaders), Ricardo Sanchis (Contrabandistes) Amparo Vicedo (Terç de Suavos) i Vicente Beneyto (Estudiants), pel bàndol cristià, i Santiago Beneyto (Moros Vells), Adelaida Ferre (Marrocs), Joan Vicent Tortosa (Moros Marins) i Pedro Luis Berbegal (Mosqueters), bàndol moro.

El nostre ciutat