Actualizado:
23 marzo 2018
12:00

Poesia i música per cent anys

La Primitiva ens trasllada a l’univers literari de Joan Valls
Cultura | 11-02-2017 | facebook yahoo twitter

‘Música per als versos, versos per a la música’ és el títol de l’obra sota la qual la Corporació Musical Primitiva d’Alcoi ens submergirà, aquest diumenge 12 de febrer, en l’univers literari de Joan Valls, en un acte on es combina música, poesia i projeccions amb la finalitat de commemorar el centenari del naixement del poeta alcoià Joan Valls.

A més, per primera vegada en un concert i a causa de la baixa per malaltia d’Àngel Lluís Ferrando, Eduard Terol i Botella serà l’encarregat de dirigir a la banda en un acte en el qual, segons Eduard, “la idea principal és barrejar obres musicals i poètiques relacionades amb el món del poeta alcoià per a aconseguir un acte que esperem que resulte atractiu per a tots els assistents”.

Durant el transcurs de l’esdeveniment, Pepa Botella de Castañer i Juan Javier Gisbert Cortés, seran els encarregats de recitar alguns dels més bells fragments de l’obra de Joan Valls.

Pel que fa a la part musical, estarà repleta d’obres compostes per amics personals del poeta com ‘La madrugada’, de Gonzalo Blanes o ‘Prec a Sant Jordi’, d’Amando Blanquer.

L’acte ens sorprendrà també amb la poesia més universal amb un homenatge a Tannhäusser i Heinrich Heine, els quals van inspirar moltes de les obres del poeta alcoià, i que seran traduïdes per Francesc Pou.

Les diferents parts del concert estaran il·lustrades amb un muntatge audiovisual sobre el poeta.

Eduard Terol afirma que “és un honor dirigir la banda de la meua vida” i rep aquesta experiència “amb molta il·lusió i dispost a ajudar a la banda que porte al meu cor”.

El nostre ciutat