Actualizado:
18 noviembre 2017
12:08

Premis ’9 d’octubre’ per a Joan Valls i les associacions de veïns

El guardó suposa una novetat dins de les activitats previstes per a la celebració d’aquest any
Cultura | 30-08-2016 | facebook yahoo twitter

Amb ocasió de la celebració del 9 d’octubre, des de l’Ajuntament d’Alcoi s’ha decidit atorgar un reconeixement tant a Joan Valls, com a les diferents associacions de veïns de la ciutat. La decisió s’ha donat a conéixer en el marc de les novetats per al pròxim Dia del País Valencià, i es materialitzarà amb la primera edició dels guardons 9 d’octubre Ciutat d’Alcoi.

CERIMÒNIA

Els premis, que seran lliurats en el Teatre Calderón juntament amb la lectura del manifest i la celebració del tradicional concert, pretenen reconéixer tant a personalitats com a entitats que, en paraules del regidor Raül Llopis, “representen l’esperit del 9 d’octubre”. Per a aquesta primera edició, i sense haver-se constituït encara el Consell de Cultura que decidirà als guanyadors en el futur, la selecció dels premiats ha pretés ser “neutra”, per evitar discrepàncies amb altres formacions. Així doncs, davant la commemoració del 2017 com a any Joan Valls, s’ha tingut a bé atorgar a títol pòstum el premi al poeta alcoià. D’altra banda, i aprofitant que compleixen quaranta anys d’existència, el guardó col·lectiu recaurà en les diferents associacions veïnals de la nostra ciutat.

De cara a l’elaboració del programa d’actes definitiu de la Diada del País Valencià, el 2 de setembre s’ha convocat una reunió interna on cada departament del Consistori puga presentar les seues respectives propostes. A més, s’ha enviat una convocatòria a diferents entitats de la ciutat perquè puguen prendre partit en l’organització. Sense voler concretar més novetats, la regidora Maria Baca va avançar en la roda de premsa convocada ahir mateix que s’està treballant en un parell de noves activitats per aquest any.

El nostre ciutat