Actualizado:
24 noviembre 2017
13:25

Tretze entitats musical d’Alcoi organitzen una àmplia programació per Santa Cecília

L’ Agrupació Musical Serpis inaugura aquest diumenge el cicle
Cultura | 11-11-2016 | facebook yahoo twitter

Tretze entitats musicals d’Alcoi han organitzat una àmplia programació de concerts i actuacions de danses dedicades a Santa Cecília, patrona dels músics. El cicle s’inicia en els primers compassos del mes de novembre i, en aquesta edició, serà l’Agrupació Musical Serpis la que estrene el ric cartell musical oferint un concert en el Círculo Industrial d’Alcoi. La cita serà aquest diumenge, a les 19 hores, en el Saló Rotonda.

El dia central de la celebració serà el dissabte 19 de novembre. A les 17.30 hores donarà començament l’eucaristia en honor a Santa Cecília a l’església de San Vicente y San Antonio. L’Orquestra Simfònica Alcoiana i el Grup Cantores d’Alcoi interpretaran la “Missa” de Jordá.

El ritme de la festivitat seguirà després al Teatre Calderón, on a les 19 hores serà el concert protagonitzat per la Societat Musical Nova d’Alcoi, la Corporació Musical Primitiva i la Societat Unió Musical d’Alcoi. Els interessats a assistir a aquesta audició podran recollir les invitacions en la taquilla del Teatre Calderón, el dijous 17 de novembre, d’11’30 a 13’30 hores i de 18 a 20 hores, el divendres de 18 a 20 hores i el dissabte, una hora abans del concert.

El Saló Rotonda del Círculo Industrial serà l’epicentre de la programació del diumenge 20 de novembre, ja que al matí, a les 12 hores, el Grup de Danses Sant Jordi presentarà l’espectacle “Redéu, tio Caram” i a la tarda, a les 19 hores, actuarà l’Harmònica Alcoiana al costat del Cor de l’Aplec de la *Societat Va unir Musical d’Alcoi.

El Grup de Danses Carrascal entrarà en escena el dissabte 26 de novembre amb la seva actuació de dansa-teatre “Mare meua, com passa el temps”. L’activitat serà a les 18.30 hores en el Centre Cultural Mario Silvestre.

El so de la dolçaina inundarà el Teatre Salesians el diumenge 27 de novembre al matí gràcies al concert que oferiran el Grup de Dolçaines i Tabals Barxell, el Grup de Dolçainers i Tabaleters La Cordeta i El Grup de Dolçainers i Tabaleters La Degollà. L’audició s’iniciarà a les 12 hores.

La música simfònica escriurà el punt i final del cicle. I és que l’Orquestra Simfònica Alcoiana i el Grup Cantores Alcoi oferiran un concert, a partir de les 19 hores, en la parròquia de San Mauro y San Francisco. L’entrada a totes les actuacions serà lliure, excepte el concert de les tres bandes, que serà amb invitació.

Raül Llopis, edil de Cultura, convida a tots els alcoians a assistir a aquest cicle de concerts, que compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Alcoi i la col·laboració del Teatre Calderón, Teatre Salessians, Círculo Industrial i les parròquies de San Vicente i San Mauro. «La comissió de Santa Cecilia sempre ens sorprèn amb una programació molt completa i d’altíssima qualitat pel que és una oportunitat increïble per gaudir de manera lliure i gratuïta de la música» conclou Llopis.

El nostre ciutat