Actualizado:
21 marzo 2018
20:00

Una ruta per a recórrer les localitats urbanes alcoianes de films

Alcoi com a plató i punt de referència cinematogràfic
Cultura | 27-10-2017 | facebook yahoo twitter

Dins del programa anual «10 excursions voltant Alcoi» organitzat pel CAEHA i el Museu Arqueològic d’Alcoi, el proper diumenge 29 tindrà lloc la ruta «ALCOI CINEMA TOUR»

De la mà de Quico Carbonell coneixereu no tan sols els escenaris locals que han protagonitzat algunes pel·lícules, sinó que, a més a més, accedireu amb el vostre telèfon intel·ligent o tauleta a una aplicació - realitzada per personal de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament- que ofereix fragments de les pel·lícules i fotografies dels rodatges en el lloc de la ciutat on es trobeu. Així, se us oferirà l’oportunitat de visitar Alcoi des d’una òptica diferent, viure i veure el patrimoni urbà, històric i artístic de la ciutat des de les ficcions cinematogràfiques: la ciutat com a teló de fons de les històries narrades i filmades pels cineastes.

La ruta fa un recorregut per les localitzacions urbanes de films com Arritmia, Manolete, El Jardín del Edén, Nacidas para sufrir, Balada triste de trompeta, Todos tenemos un plan, Atraco, Desenterrados i Rufino.

El punt d’inici del recorregut urba començarà a l’Escola Industrial. Després ens dirigirem a la zona de Tossals i Molins, tot seguint l’itinerari pels carrers de Sant Blai, el Passatge de Sant Agustí, l’avinguda del País Valencià, els carrers de Sant Josep, Santa Rita, Sant Francesc, la placeta de la Creu Roja, el Partidor i el carrer de Sant Nicolau, i el recorregut acabarà a la Llotja de Sant Jordi, a la Plaça d’Espanya.

La implantació en 2005 dels estudis cinematogràfics de la Ciutat de la Llum i l’establiment progressiu de la Film Office local, que ha facilitat la logística de les produccions audiovisuals, han estat clau en l’auge de rodatges cinematogràfics i en el desenvolupament d’Alcoi com a plató i punt de referència cinematogràfic.

Al llarg de la darrera dècada, Alcoi ha estat moltes vegades escenari de rodatges de ficcions cinematogràfiques que necessitaven les característiques del seu escenari: espais naturals, edificis singulars, patrimoni històric... Així, s’ha convertit en un plató actiu d’àmplies possibilitats que pot albergar tot tipus d’històries i narracions.

Atesa aquesta nova relacio entre Alcoi i el seté art, la ciutat disposa d’una nova eina promocional turística, les localitzacions cinematogràfiques com a elements integrants del nostre patrimoni cultural i la difusió dels llocs utilitzats per als rodatges de pel·lícules mitjançant la creació d’itineraris temàtics on veure i reviure les escenes de les pel·lícules rodades.

Accés a la aplicació https://sites.google.com/view/alcoi...

Diumenge 29 d’Octubre. Inici de ruta 9:30 h a l’Escola Industrial. Passeig Ovidi Montllor.

El nostre ciutat